Popolnosti se ne da opredeliti, ker je pri ljudeh ni. Je namreč lastna le Bogu. Njega pa je tudi težko opredeliti.
Sicer pa menim, da ta del foruma ni namenjen temu, da bi govorili o tem, kakšni naj bi bili (bodoči) partnerji, fantje, dekleta, ljubimci, zakonski pari itd., marveč je to skupek nekega jamranja, ki pa je več ali manj upravičeno in še kako realno otipljivo.
Težave s "pridobivanjem" t.i. boljše polovice pri starejši mladini (od 19 do 27 let) lahko vodijo do dolgoročnih nezadovoljstev in življenjske grenkobe. Če pa vzamemo v obzir, da je zveza med moškim in žensko še kako naravna in s tem skoraj nujna, pa je slika še nekoliko "hujša." Če obenem pomislimo na razširjeno gnilobo sodobnega sveta, ki se tudi kaže pri sklepanju takih zvez, je zadeva še dodatno začinjena s tesnobo in jamranje je še večje.
Rešitev obstaja, a je zmuzljiva in pri vsakem človeku različna.
Kot sem že nekoč zapisal:
Ivan Veliki napisal/-a:
No, sedaj pa naj podam neko rešitev ali bolje rečeno misel o teoretični rešitvi take zagate (le poskus, ne pa tudi dejansko unovčljiv nasvet), da se ne bo le jamralo:
Prva lastnost takih, ki jih tare ta težava je ta, da ne odnehajo, da se ne predajajo malodušju, da vztrajajo in da upajo ter da se zupajo v Božjo previdnost.
Druga zadeva je obnašanja po sistemu "tak sem, ne bom se spreminjal, sprejmi me takšnega, kakršen sem." Če se oseba ne pretvarja, je to vedno na dolgi rok dobro.
Tretje pa je takorekoč "javna skrivnost". Šlo naj bi za določene študentske skupine katoliškega kova, ki uradno zastopajo poživitev verskega življenja študentske mladine, dejansko pa so to mesta, kjer se nabiraji fantje in dekleta za zvezo. In tudi bodoče zakonske zveze izidejo iz tega kroga. Podrobnosti pa ne poznam (oz. le nekatere).
Četrtič: treba je stopiti družbo, med ljudi, takorekoč "hoditi ven." Dekle sama namreč ne pride do fanta in obratno. Treba je biti tam, kjer je potencialnega plena veliko. Sicer se pa tu pojavi problem, kje so taka mesta in predvsem to, kje so taka KVALITETNA mesta. Kvalitete v družbi ali zabavi pa je malo (spet smo pri zgornjih komentarjih, ki se tičejo sedanjega slabega stanja).
Petič: lahko se ob neuspehih in nerodnostih začne razmišljati v smeri proč od običajnega družinsko-zakonskega življenja, oz. še prej sklepanju zvez fant-dekle. Lahko so ta razočaranja Božji signal, da te/nas Bog kliče bliže k sebi in da je morda čas za duhovništvo ali redovništvo. Nič ni namreč naključno. In Božja znamenja so pogosta v naših življenjih, le videti jih je treba. Sporočajo lahko zelo različne zadeve, a ena izmed možnih je zagotovo tudi ta klic ali namig o opustitvi običajnega, naravnega načina življenja in nujnost po prehodu v neko višjo in globljo sfero (duhovništvo, redovništvo, laični celibat v večjo služenje Bogu).
So pa ti nasveti zgolj in žal le moje osebno mnenje, tako da "reševati" žal tu ne znam.