Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 46 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Festival Stična mladih 2009
OdgovorObjavljeno: 22 jul 2009, 19:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: In tha sky with diamonds
Stična mladih - festival, za katerega je verjetno že vsak vsaj slišal, če tam še nikdar ni bil.

Po mojih opažanjih se tisti, ki so tam že bili, nekako delijo v tri skupine - navdušene, kritizirajoče nezadovoljneže in "alkoholike".

Pripravljalna ekipa ima seveda najraje navdušene :aplavzek: :mrgreen: ker nam dajo vedeti, da je to, kar delamo, dobro.
Tistim, ki se pridejo alkoholizirat, :pivo: :smejocikozarec: vedno posvetimo posebno pozornost, tudi če se tega morda ne opazi.
Zelo dobrodošli pa so tudi kritizirajoči nezadovoljneži, :buu: ker samo s pomočjo kritike lahko postanemo boljši.

Zato ste vsi, ki ste že bili kdaj na festivalu Stična mladih, vabljeni, da se opredelite, v katero od naštetih kategorij bi umestili sebe. In seveda, da poveste, kakšen se vam festival zdi, kaj vam je všeč, kaj bi se po vašem mnenju dalo popraviti in kako, ali imate letos namen priti in zakaj (ne) ...
Kdor še ni bil na festivalu pa mirne duše pove, kakšen vtis je o njem dobil iz medijev/pripovedovanja ... :D

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Festival Stična mladih 2009
OdgovorObjavljeno: 22 jul 2009, 19:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: okolica Medvod
Sem kar dolga leta hodil v Stično, kakih deset let. Ampak potem pridejo leta, ko te zadeve počasi prerasteš. Vseeno priporočam udeležbo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 jul 2009, 20:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kot že veš sam najbrž spadam v skupino kritizirajočih nezadovoljnežev. To predvsem izhaja iz one druge skupine imenovane "alkoholiki". Bože mili, a veš koliko slabih izkušenj imam prav zato, ker animatorji in t.i. redarji niso sposobni tistih pijancev segnat gor, stran od igrišča.
Briga mene če pijejo, kar naj si zj..ejo svoja jetra, ampak ne pri igrišču, pejd gor v šumo ne pa se usest s tisto veliko flašo žganja ravno na prehod na igrišče.
Jezus! Ta dan mladih me je lani tako znerviral, da sem šel potem v tišino cerkve in si obljubil, da na ta Dan mladih ne pridem nikoli več (najprej sem si rekel: "V to Stično ne pridem več" potem pa sem se spomnil, da bo ravno v Stični Evharistični Kongres.)
Ja takšno je moje stališče. Do zdaj sem bil eneprakrat na tem mladinskem festivalu... ma zmerom je bila kakšna neprijetnost tam zgoraj na igrišču.

To Die For The Lord
http://www.whitemetal.it/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 jul 2009, 22:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

A temu:
lusi napisal/-a:

Tistim, ki se pridejo alkoholizirat, :pivo: :smejocikozarec: vedno posvetimo posebno pozornost, tudi če se tega morda ne opazi.

se danes reče festival mladih?
:D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 01:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

rx170 napisal/-a:
A temu se danes reče festival mladih?
:D

A ti duhovičiš ali si samo zelo slabo zastopil, kar sem napisala?

Zadnjič spremenil lusi, dne 23 jul 2009, 01:50, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 01:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Valjhun, poznam tvoje stališče. Imam v spominu najino konfrontacijo glede tega že pred časom. Po pričakovanjih ti bom tudi tokrat ugovarjala. Nič osebnega ;)

Valjhun napisal/-a:
... ker animatorji in t.i. redarji niso sposobni tistih pijancev segnat gor, stran od igrišča.

Sploh ne gre za to, kdo je ali ni česa sposoben. Verjetno se strinjaš, da je nagnat nekaj mularije stran od igrišča še najmanjši problem. Vprašanje pa je, če je to tudi najboljša možna rešitev. Predstavljaj si, kakšen vtis o festivalu bi to pustilo šele tistim mladim.
Ki, mimogrede, tudi če pijejo, niso nič manj vredni sprejemanja, pozornosti in navsezadnje ljubezni.

Nas namreč ZELO briga, a pijejo ali ne, zakaj pijejo, koliko pijejo, kaj bo z njihovimi jetri in ali bodo tudi po srečanju z enim iz naše ekipe pili še naprej ...

Če prideš ali ne, je tvoja odločitev. Je pa škoda ... Saj, če tako pogledaš - kdo ve, če bi tudi sicer lani presedel toliko časa v cerkvi, kot si ga - prav zaradi alkoholiziranih ...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 10:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kar se pijancev tiče, jih je pač težko ločit od ostalih. Mimogrede, vem vsaj za dva gostinska lokala v neposredni bližini prizorišča. In ravno srečanje mladih v Stični je odlična priložnost, da gostinci kaj zaslužijo. Pa tudi mnogim paše, da zlijejo vase nekaj pirov in se potem zabavajo po svoje. Itak pa se te polemike o pijančevanju vlečejo že vsa leta, odkar sem bil prvič v Stični. Enkrat je celo prišlo do pretepa, če se prav spomnim, ko sta dva tipa nekoga po domače povedano zatolkla, folk je pa samo gledal in nihče ni nič posredoval. S takimi stvarmi je treba pač računat - kjer je pšenica, je tudi plevel.

@Valjhun, kolikor sem jaz slišal, naj bi bil evharistični kongres v Celju. Pa ne, da so kraj spremenili?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 11:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

G. napisal/-a:
@Valjhun, kolikor sem jaz slišal, naj bi bil evharistični kongres v Celju. Pa ne, da so kraj spremenili?

Celje ja, neka druga reč je bila v zvezi s Stično.

lusi napisal/-a:
Sploh ne gre za to, kdo je ali ni česa sposoben. Verjetno se strinjaš, da je nagnat nekaj mularije stran od igrišča še najmanjši problem. Vprašanje pa je, če je to tudi najboljša možna rešitev. Predstavljaj si, kakšen vtis o festivalu bi to pustilo šele tistim mladim.
Ki, mimogrede, tudi če pijejo, niso nič manj vredni sprejemanja, pozornosti in navsezadnje ljubezni.

Seveda je vsak človek vreden sprejemanja, ljubezni.......itd.itd. Vendar pa ne vem ravno koliko velja to za nekoga, ki posega v nekoga drugega. (saj veš. pravice posameznika ne smejo posegat v pravice drugega posameznika) In jaz hočem le reči, da je res beda gor pri igrišču, ko vse zabarikadirajo t.i. alkoholiki z miljon flašami. Možno, da se vi animatorji res ukvarjate s temi ljudmi, vendar pa jaz tega na žalost nisem videl. Videl sem le Friškovca, ki je paradiral mimo storil pa nič. Itak pa se mene to ne tiče in nimam kaj soditi. Vi jih le še naprej sprejemajte kakršni so že in jim kupite kakšen sixpack pa bo :lol:

To Die For The Lord
http://www.whitemetal.it/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 13:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: frankolovo
Js sn bla lansko leto prvič v stični in mi je blo zakon! Kar se teh alkoholikov tiče, pač mislim, da nikoli ni vse popolno in se vedno najde nekdo(v tem primeru jih je res dost :cry: ), ki stvar malo zagreni. Ampak js se nisn preveč ukvarjala s tem, ker sn bla(kot sn že povedla) prvič in mi je padlo v oči predvsem tisto pozitivno vzdušje, vsi tisti nasmejani obrazi. Tak da letos brez dvoma grem spet :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 16:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Valjhun napisal/-a:
neka druga reč je bila v zvezi s Stično.

Škofijski pastoralni dan rings a bell.

Valjhun napisal/-a:
Možno, da se vi animatorji res ukvarjate ...

Če verjameš v Boga, kljub temu, da ga ne vidiš, zakaj potem tako presneto težko verjameš, da delamo tudi na tej problematiki (s Friškovcem na čelu, ne boš verjel!), čeprav ti tega nisi videl?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 16:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

smeško napisal/-a:
Tak da letos brez dvoma grem spet :D

Super! :D To rada slišim!
torej, se vidimo 19. septembra! :rola1:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 22:48 
Odsoten

Ne vem zakaj tako moti, če ga kdo pride tja samo pit. Živi in pusti živeti (umreti). Skoncentriraj se nase in stvari, zaradi katerih se ga udeležiš in te razveselijo.
Se pa tega festivala nikoli nisem udeležil, tudi slišal nisem zanj do lani (mislim, da sem ga zasledil na tem forumu). Pa moje nevednosti ne bi pripisal medijski zapostavljenosti ... ni nekaj, kar bi ne zanimalo in sem verjetno poročanje o tem preslišal.
Kolikor pa sem tu prebral se verjetno v bistvu ne razlikuje od drugih festivalov (razen tega, da je se verjento vse navezuje bolj na krščanske vsebine (od glasbe do delavnic itd)).
Drugače pa upam, da vam festival čim bolj uspe in da bo lepo vreme.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 jul 2009, 23:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Prvi del verjetno ni bil namenjen meni, zato ga ne bom komentirala :wink:

Sicer pa všečno razmišljanje. In seveda ...

witchking napisal/-a:
Drugače pa upam, da vam festival čim bolj uspe in da bo lepo vreme.

HVALA! :roler:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 10:27 
Odsoten
Ustvarjalka mladi.net

Jst sem bila dvakrat ali trikrat in mi je bilo vedno všeč. Po pravici povedano sploh nisem videla dosti pijancev, ker sem bila skoraj vedno na prizorišču dogajanja. Delavnice so mi bile tudi zelo všeč, samo od tiste delavnice Kako moliti (Gospod, nauči me moliti ali nekaj takega) sem pričakovala več. Mislila sem, da nam bodo povedali, kako naj si sestavimo molitev, kaj sploh je molitev (ali je to samo tisto kar je nekje napisano ali je tudi moje razmišljanje, pogovor ...). Glede tega sem malo zmedena in sem res pričakovala, da bom dobila odgovore. Drugače pa je Stična enkratna in jo priporočam vsem :D

Dolga je cesta je brzela nikamor, brez konca. Tekla je skozi vasi in trge, čez ravnice in gore, prek kamnitih jalovin in travnikov, ki so poganjali iz kamenja, vendar jim ni pripadala in si nikoli ni nikjer odpočila.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 10:48 
Odsoten

Nikoli bil, sedaj sem že itak prestar. :D
Razumem tiste, ko se pridejo tja pit. Verjetno so doma starši tečni, da morajo iti, čeprav se ne čutijo tako povezani z duhovnostjo. Si pač naredijo svojo zabavo. Ker so sila mladi in nori pač precenijo svoje pivske sposobnosti in se ga nažerejo do konca.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 11:40 
Odsoten
Moderatorka

Se uvrščam kar med navdušene :D V Stični sem bila do zdaj trikrat ... in vedno mi je bilo fajn. Še posebej všeč mi je to, ker tam vedno srečam veliko tsitih, ki jih bolj redko ... Stična je fajn priložnost za srečanja poznanih in spoznavanje novih ljudi. Letos (itak) grem spet in se že veselim :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 11:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

palček smuk napisal/-a:
... sploh nisem videla dosti pijancev, ker sem bila skoraj vedno na prizorišču dogajanja.

Saj to je tisto, zelo je odvisno, kje se zadržuješ. Tisti na igrišču gotovo dobijo mnogo slabši vtis kot oni, ki so stalno na prireditvenem prostoru.

palček smuk napisal/-a:
... od tiste delavnice Kako moliti sem pričakovala več.

Žal mi je glede tega. Nekatere delavnice so bolj pripravljene in dodelane, druge manj. Je pa težko iz tistega kratkega opisa razbrati točno, kaj bo vsebina. Letos bomo skušali vsebine delavnic že prej objaviti na spletni strani, da se boste obiskovalci že prej odločili, na katero delavnico bi radi šli.

Se vidimo! :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 11:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Okeanos napisal/-a:
Verjetno so doma starši tečni, da morajo iti ...

Ja, ali pa je to edina zadeva, kamor jim starši pustijo, ker mislijo, da bodo v družbi duhovnikov in da gotovo ne bo nobenih nevarnosti za alkohol in mamila, mulci pa to izkoristijo.
Žal ...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 11:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Alya napisal/-a:
Še posebej všeč mi je to, ker tam vedno srečam veliko tsitih, ki jih bolj redko ...

To je pri Stični zeloooo všeč tudi meni! :aplavzek:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 12:56 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Prlekija
Še bolj všeč pa mi je da v Stični gre mimo mene 2000 ljudi ko jih sploh ne poznam

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 14:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Vsakemu svoje :jezik:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 14:10 
Odsoten
Uporabniški avatar

Alijen- napisal/-a:
Še bolj všeč pa mi je da v Stični gre mimo mene 2000 ljudi ko jih sploh ne poznam

Če računamo, da se na takem srečanju zbere skoraj deset tisoč ljudi, bi sklepal, da poznaš okoli osem tisoč ljudi. :8):

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 jul 2009, 14:50 
Odsoten

[quote="lusi"Ja, ali pa je to edina zadeva, kamor jim starši pustijo, ker mislijo, da bodo v družbi duhovnikov in da gotovo ne bo nobenih nevarnosti za alkohol in mamila, mulci pa to izkoristijo.
Žal ...[/quote]

Točno to sem imel v mislih...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 jul 2009, 19:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana, Trnovo
Tut jst bi se uvrstila kar med navdušene! :D Lani sem bila prvič v Stičnii pa tut letos bi šla če se nebi ravno na ta dan moj brat poročil... Jst mladih ki bi popival sploh videla nisem ker sem bla skos pr stojnici od Mladih za Kristusa ali pa na prizorišču... :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 03 avg 2009, 13:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

katkarinca napisal/-a:
tut letos bi šla če se nebi ravno na ta dan moj brat poročil...

Ja, žal je datum kar priljubljen tudi za poroke in se potem pogosto zgodi, da kdo bi prišel, pa ne more, ker gre na neko poroko. ... No, tako pač je, še vedno pa lahko prideš prihodnje leto! ;)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 07 avg 2009, 14:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana, Trnovo
To pa sigurno! :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 08 avg 2009, 15:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Kočevje
Valjhun napisal/-a:
Kot že veš sam najbrž spadam v skupino kritizirajočih nezadovoljnežev. To predvsem izhaja iz one druge skupine imenovane "alkoholiki". Bože mili, a veš koliko slabih izkušenj imam prav zato, ker animatorji in t.i. redarji niso sposobni tistih pijancev segnat gor, stran od igrišča.
Briga mene če pijejo, kar naj si zj..ejo svoja jetra, ampak ne pri igrišču, pejd gor v šumo ne pa se usest s tisto veliko flašo žganja ravno na prehod na igrišče.
Jezus! Ta dan mladih me je lani tako znerviral, da sem šel potem v tišino cerkve in si obljubil, da na ta Dan mladih ne pridem nikoli več (najprej sem si rekel: "V to Stično ne pridem več" potem pa sem se spomnil, da bo ravno v Stični Evharistični Kongres.)
Ja takšno je moje stališče. Do zdaj sem bil eneprakrat na tem mladinskem festivalu... ma zmerom je bila kakšna neprijetnost tam zgoraj na igrišču.

Ti se obremenjuješ z nekaj 10 tistih ki se ga napijejo in vse dogajanje mečeš v isti koš, medtem ko ostali uživamo. Pa naj ti bo. So pa že pisali o tem, in tudi to je da jim žal tega ne morejo preprečiti. Če pa si že tak proti alkoholu, potem pa zberi ekipo in meči alkohol v koš... pa veliko uspeha.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 avg 2009, 19:10 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zakaj je takšen problem, če si kdo privošči pir?

Mene se sicer to ne tiče vendar morda se morate vprašati o kvaliteti preostalega programa, če toliko udeležencev raje pije :smejocikozarec:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 avg 2009, 20:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

rx170 napisal/-a:

Zdi se mi, da obstajajo vesoljna leta razlike med "privoščiti si pivo" in "do nezavesti nadelan obležati na travi". Vmes je seveda še ravno za toliko svetlobnih let nians opitosti. Katere so problematične(jše), lahko gotovo presodiš sam.

rx170 napisal/-a:
... vendar morda se morate vprašati o kvaliteti preostalega programa, če toliko udeležencev raje pije

Težko bi se bolj strinjala.
So pa pojmovanja kakovosti različna. Za nekatere smo predivji in preveč plehki, za druge je ozvočenje še pretiho in maša predolga ...

Poleg tega se pa tudi sprašujem, koliko od opitih udeležencev je sploh zakoračilo kdaj na glavno dvorišče in videlo količkaj programa ...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 avg 2009, 19:59 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Kočevje
rx170 napisal/-a:

Mene se sicer to ne tiče vendar morda se morate vprašati o kvaliteti preostalega programa, če toliko udeležencev raje pije :smejocikozarec:

Rx, število tistih ki pijejo in tistih ki so ornh pijani jih je nekaj 10, ostalih 5000 -7000 pa uživa brez alkohola. Ampak nekateri se raje spotaknejo obn enen par deset pijanih kot pa da bi videli vse ostale trezne. Kdor se ma namen napiti mu je vseeno kdaj in kje. In za to ni Stična nič slabša.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 46 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: