| sobota, 08 september 2007

Stična se vsak dan bliža. Odločitve zanjo rastejo, tu pa tam se kdo odpravi v športno trgovino po novo palerino, ker ve … Da je Stična vedno rodovitna, da mladi kristjani tam poganjajo kot gobe v dežju … in je tekočine povsod dovolj.

Ni pa to edino. Veliko je v Stični tudi glasbe. In letos jo bo še več. Eno od mnogih delavnic, bo letos vodil Matjaž Knez, organizator Ritma duha, ki je letos izdal svojo prvo ploščo. Kje ga najdete, kaj boste počeli v njegovi delavnici, pa je povedal kar sam.

  • Kako si se odločil, da boš imel delavnico? Želiš kaj posebnega povedati z njo? Letošnja Stična ima poudarek na "ulici". Bo tvoja delavnica tudi "ulično" obarvana?

Pravzaprav se za delavnico nisem odločil sam. Pobudo je dal Grega Strajnar (Odklopen Grega) po nastopu na Večeru mladih kantavtorjev v okviru Tedna mladih v Kranju potem, ko sem mu povedal, da bo v času Stične moj debitantski album že nekaj časa zrl luči tega sveta ... Grega je namreč sodelavec Stične na glasbenem področju. Seveda sem njegov predlog oz. pobudo z veseljem sprejel. Za delavnico pa ni nobene posebne filozofije. Povedati želim to, da je duhovna glasba lahko tudi del ulice, del uličnega nastopa. Ista scena, kot da bi bil na Šuštarskem mostu, pri Tromostovju ali na Čopovi v Ljubljani, na Gosposki ali na Grajskem trgu v Mariboru, ali v parkcu pri stolnici v Kopru ...
 

  • Kaj se bo dogajalo v tvoji delavnici? Kdo je vabljen?

Z manjšo zasedbo bom preigraval priredbe mojih skladb z debitantskega albuma "Iskanje". Poleg tega pa bom zaigral še nekaj drugih duhovno ritmičnih skladb.
 

  • Imaš kako posebno povabilo?

Vabljeni vsi, ki imajo radi DRG, ki jih zanima moja glasba, vsi, ki potrebujejo material za pisanje po forumih … Na tem mestu še povabilo, da vsi lahko kupite moj CD, na voljo bo pri meni. Ugoden nakup, fajn "muzika"! :-)
 

  • Kje jo boš imel? Da jo bodo glasbeni nadebudneži lažje našli!

Delavnica bo pred "Ljudsko šolo", v neposredni bližini nogometnega igrišča. Tam se je v minulih letih zvrstilo že nekaj ustvarjalcev.

 

Matjaž, hvala. Upam, da se vsi vidimo v Stični in kaj skupaj zaigramo in zapojemo.

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5254-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti