Darja Justinek | četrtek, 30 avgust 2007

Fant, ki je tudi zaradi razmer v družini in težke preteklosti dekletu pomeni veliko oporo, jo je nenadoma pustil. Praznina, ki je nastala, je – se je zdi – življenju vzela ves smisel.

Pozdravljeni!

Pred mesecem me je pustil fant, s katerim sva bila skupaj tri leta. Nikakor ne morem pozabiti nanj, cele dneve jočem, ne jem, ne najdem smisla za živeti itd. V življenju sem marsikaj hudega preživela in z njegovo pomočjo je bilo lažje, zdaj sem pa naenkrat sama, na družino in prijatelje se ne morem zanesti.

Prosim, pomagajte!!

Razočarana

 

Se strinjam, da je zelo hudo, ko te zapusti ljubljena oseba. V takem trenutku se v naših mislih pojavijo mnoga vprašanja, ki jim ne znamo najti odgovora. Najpogosteje pa kljuje v nas vprašanje, zakaj se je tako zgodilo in to ravno meni.

Praviš, da sta bila s fantom skupaj že tri leta. No, to je doba, ko se že močno navadimo drug na drugega. Vsako navado pa spremlja rutina. V partnerskem odnosu postane rutina zelo dolgočasna, zato se veliko posameznikov enostavno odloči, da izstopi iz skupnosti, in verjetno se je tako zgodilo tudi pri vama.

Za dober odnos med dvema, se je potrebno vedno znova truditi, celo več, ta odnos poglabljati. V partnerskem odnosu je potrebna zavzetost za reševanje različnosti in seveda trud za reševanje problemov, ki izhajajo iz naše različnosti. Tak način življenja zajema veliko pogovora o sebi in čustvih, ki jih doživljamo ob drugem. Če se trudimo za partnerski odnos, ta nikoli ne postane rutina. Želimo si biti drug z drugim, ker nas ob skupnem reševanju problemov navdajata veselje in optimizem v tem, da zmoremo življenje v dvoje kljub spremljajočim težavam in konfliktom. Težko je reči, zakaj se je ravno tebi, ki si preživela že toliko hudega, zgodila še ena huda zadeva. Živeti s mislijo, da si ostala sama, res ni lahko, pa vendar bi se jaz na tvojem mestu ozrla okoli sebe in pogledala, kaj mi je v veselje in kako se lahko razvedrim. Sem prepričana, da to znaš in zmoreš in tako bo čas tekel in celil rane. Počasi boš lahko ponovno živela življenje v  polnosti, nehala jokati, začela jesti in smisel življenja se bo pojavil kar sam od sebe.  Lepo te pozdravljam in blagoslavljam tvoje življenje in tvoje poti, po katerih hodiš.

Darja Justinek

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4945-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti