Vida Dimnik | ponedeljek, 30 julij 2007

Eva zaradi sramežljivosti pred razkrivanjem intimnih delov telesa odlaša z obiskom pri ginekologu, odpira pa se je tudi nekaj drugih vprašanj, povezanih s prvim ginekološkim pregledom.

Pozdravljeni!

Stara sem 20 let in še vedno se nisem prepričala, da bi šla na obisk h  ginekologu. Ko sem za telefonsko vprašala mojo osebno zdravnico, me je le grobo zavrnila, da s tem pa ona nič nima in naj se kar sama pozanimam, kar me je še bolj odvrnilo od obiska. Zavedam se, da bom slej kot prej morala iti, ker imam spolne odnose že leto in pol. Priznam, da sva s fantom včasih celo nezaščitena, ker obema nikakor ni všeč zoprn občutek zaradi kondoma. Ampak to je pač cena za varnost, ki pa bi si jo raje zagotovila s kontracepcijskimi tabletkami. Skrbi pa me, ker sem glede intimnosti zelo sramežljiva, mogoče se vam bo zdelo smešno, absurdno, ampak mene najbolj skrbi, kakšnih "frizuric" je navajen zdravnik.. Rada sem urejena, tudi tam spodaj, pa ne vem, če je pri vseh tako. Da ne bo zdravnik o meni mislil, da pretiravam, ali kaj počnem … Zanima me tudi, če imam lahko s seboj spremstvo? Kako točno izgleda ves postopek pregleda? Morda se lahko naročim kar pri vas, glede na to, da sem vam večino že zaupala?

Najlepša hvala za odgovore že vnaprej!

Eva


Kot že mnogokrat, ponovno poudarim, da se prijavi za obisk pri ginekologu takrat, ko boš na pregled pripravljena, ko ne boš čutila nikakršne prisile in ko boš videla v vsem skupaj smisel. Na pregled se odpravi šele takrat, ko boš prepričana, da je to koristno za tvoje zdravje in bodočo reprodukcijsko sposobnost. Če bo to tako, bo tudi ginekolog(inja) s teboj lahko navezal(a) pristnejši odnos, srečanje bo prijetno in "frizurica" tam spodaj ne bo čisto nič pomembna.

Vida Dimnik

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4137-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti