Vida Dimnik | ponedeljek, 30 julij 2007

Ob jemanju tabletk Harmonet so se pojavile bolečine v trebuhu, po menjavi Harmoneta za Lindyette 30 pa se je pacientki občutno povečala telesna teža. Kako se v prihodnje izogniti nezaželjenemu pridobivanju kilogramov?

Kotracepcijske tablete sem pričela jemati pri 20. letih. Ginekologinja mi je predpisala Harmonet, ki mi telesne teže niso povečale. Pred enim letom sem prenehala z jemanjem in po pol leta sem se jih odločila zopet uporabljati. Ker so se mi povečale bolečine v trebuhu, ko sem ponovno jemala Harmonet, mi je ginekologinja predpisala Lindynette 30 (močnejše tabletke). Po enem mesecu jemanja teh tabletk sem se občutno zredila, zato me zanima, kako je to mogoče, saj svojih prehranjevalnih navad nisem spreminjala, in kako se lahko temu v prihodnje izognem. Nočem namreč vsakič pridobiti še 10 kg ...

Hvala za odgovor.

Pikipoki


Zaradi bolečine v trebuhu bi morali vsaj poskusiti najti vzrok zanjo, menjava hormonske kontracepcije je bila nesmiselna. Če ti je glede telesne teže Harmonet bolj ustrezal, je pametneje vztrajati na tej obliki.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5819-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti