Andreja Jereb | ponedeljek, 30 julij 2007

Prvi poskus opravljanja mature je bil neuspešen. Se lahko kandidatka prijavi na maturitetni tečaj z namenom, da bi izboljšala ocene četrtega letnika ter se seveda dobro pripravila na maturo?

Lepo pozdravljeni!

Lansko leto nisem mature opravila, to leto pa sem bila doma oziroma na borzi. Zanima me, če se lahko prijavim na maturitetni tečaj, kajti rada bi izboljšala uspeh iz četrtega letnika in seveda bolje ter opravila maturo! V prvem in drugem letniku sem bila prav dobra, v tretjem pa dobra.

Anči


Pozdravljena, Anči!

Popravljanje uspeha iz četrtega letnika nima nič opraviti z maturitetnim tečajem in izboljševanjem mature. Le želiš izboljševati ocene četrtega letnika, se takoj v tajništvu svoje šole prijavi na jesensko opravljanje izpita. Maturitetni tečaj je namenjen pripravi na čim boljše opravljanje mature, prvenstveno je seveda namenjen tistim, ki mature še niso opravljali. V maturitetni tečaj se lahko vpiše vsak, vendar ne boš nujno med tistimi, katerih strošek tečaja sofinancira ministrstvo in ga boš morda morala plačati sama. V maturitetni tečaj se vpišeš septembra na oddelku za izobraževanje odraslih tvoje gimnazije ali tiste, ki ima ta oddelek. Tudi število vpisnih mest je omejeno, tako, da bodi septembra kar hitra pri vpisu. In potem držim pesti, da ti uspe najprej izboljšati kakšno oceno iz četrtega letnika, kasneje pa tudi maturitetni rezultat. Če se ti kdaj zatakne, pa se oglasi in ti konkretneje pomagam glede učenja.

Vse dobro,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5155-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti