Andreja Jereb | četrtek, 26 julij 2007

Študentka, ki je opravljala izpite tako na visoki kot na višji šoli, sprašuje, kako je s štipendijo. Kje lahko zanjo zaprosi, se ji lahko zgodi, da bo morala kaj od prejetega vračati, …?

Pozdravljeni,

sem študentka na visoki šoli in končala sem  tudi vse izpite za študij na višji šoli (manjka mi le matura). Zanima me:

1. Ali bom morala vrniti republiško štipendijo, ki sem jo prejemala v času višje šole (če ne diplomiram na višji)?

2. Ali lahko zaprosim za štipendijo za študij na visoki šoli?

Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Študentka

 

Pozdravljena, študentka!

Iskrene čestitke ob uspešnem študiju in veliko uspeha v prihodnje!

Nekaj napisanih podatkov ne drži. Matura se opravlja izključno po zaključenem gimnazijskem oziroma strokovnem gimnazijskem programu in ne na kateri koli višji šoli!

Pogoji za redno prejemanje republiške štipendije so jasni in napisani na dokumentu (pogodbi), ki si jo podpisala, ko so ti jo odobrili. Najdi torej to pogodbo, še lažje pa, pokliči na zavod za zaposlovanje osebo, ki se ukvarja z dodeljevanjem republiških štipendij in jo konkretno vprašaj. Iz napisanega namreč ni razvidno tvoje redno opravljanje obveznosti, tako da ti ne morem dati konkretnega odgovora.

Ne razumem čisto - če gre seveda za dva sorodna študija - čemu študij na višji šoli, če si uspešno študirala na visoki stopnji?

Kar se tiče prošnje za štipendijo za visoko šolo, si natančno preberi navodila tistega, ki štipendije podeljuje, kakšne pogoje moraš izpolnjevati, da lahko zanjo sploh kandidiraš. Če štipendijo podeljuje fakulteta (kar je redko), potem se zahteva redni študij in seveda čim višje poprečje ocen, če podeljuje bodoči delodajalec, potem sam napiše pogoje, ponavadi želijo
študente višjih letnikov, z rednim študijem in čim višjim poprečjem ... Seveda boš konkretne odgovore dobila pri tem, ki štipendije podeljuje.

Držim pesti, da jo uspeš dobiti ...

Andreja Jereb

 

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2968-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti