Darja Justinek | sreda, 25 julij 2007

Daca ne more preboleti fanta, ki je po treh letih skupne hoje odšel od nje. Bo sploh lahko še kdaj ljubila?

Živjo!

Zelo sem nesrečna. Zdaj bo dva mesca, odkar me je fant zapustil. Ne morem se sprijazniti s tem. Skupaj sva bila skoraj tri leta. Še vedno ga ljubim, ful ga pogrešam, rada bi, da se vrne nazaj. Vem, da sem naredila veliko napak, ampak to bi se dalo vse pogovoriti. Baje, da ima že en mesec punco. Je možno, da me je tako hitro prebolel. V bistvu sem bila njegova prva punca ...

Rada bi se pobrala, pa ne gre. Vsak dan, vsako minuto, vsako sekundo mislim na njega. Zdi se mi, da ne bom našla nobenega fanta, ki bo takšen, kakršen je on. Kaj naj naredim? Ali se bo vrnil nazaj?

Daca


Draga Daca,

vsaka ločitev je boleča in ti ta hip zelo občutiš, kako to boli, če ostaneš brez ljubljene osebe. Tvoj fant se je odločil, da te zapusti in ta njegova odločitev v tebi povzroča bolečino, ker ne moreš dojeti, zakaj se je to zgodilo. Vem, da bi rada, da se vrne k tebi, vendar sem iz tvojega pisma zasledila, da si je našel drugo dekle. Pogosto se zgodi, da se zaradi razočaranja v odnosu fantje ali dekleta odločijo, da takoj vstopijo v nov odnos. Na ta način želijo pozabiti staro in poskušajo zatreti razočaranje. Zakaj se je tvoj fant odločil da odide iz vajinega odnosa bi težko komentirala, saj  si mi v pismu bolj malo opisala, kakšen je bil vajin odnos, kakšne napake si naredila, ali sta se veliko pogovarjala, ali sta si povedala, kaj čutita, kako sta reševala konflikte ipd.

Draga Daca, nobena iskušnja ni napačna, tudi iz tvoje boš nekaj dobrega potegnila. Vem, da je ta hip hudo, pa vendar čas celi rane in tudi tebi jih bo. Tvoj fant ti bo vedno ostal v spominu, le spomin sčasoma ne bo več bolel. Prepričana sem, da si boš čez nekaj časa našla fanta, ki morda ne bo ravno tak, kot je on, bo pa tak, ki te bo imel rad in ti njega. Včasih si mislimo, da ob izgubi ljubljene osebe nikoli več ne bomo mogli ljubiti, vendar ti iz lastnih izkušenj lahko povem, da ni tako. Ljubezen nas vedno najde, celo pride nepričakovano, tako kot »strela iz jasnega«. Ko ponovno zaživimo v novem odnosu, se sami sebi čudimo, kako smo bili v preteklosti slepi in se celo sprašujemo, zakaj smo morali tako zelo trpeti. Predlagam ti, da se potrudiš in ne misliš neprestano nanj ter odganjaš misli, ki vrtajo in se sprašujejo, zakaj se je to zgodilo. Življenje gre dalje in če si imela tvojega fanta res rada, mu pusti, da živi življenje, kot si ga je izbral. Tako se je odločil in nič ne bo spremenilo te njegove odločitve. Želim ti, da bi čim prej zaživela lepo in polno življenje in ponovno okusila ljubezen v vsej njeni veličini.

Darja Justinek

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5502-krat.



Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti