Andreja Jereb | ponedeljek, 23 julij 2007

Maturantki je za vpis na prvo željo zmanjkala ena sama točka. Odločila se je za zviševanje mature. Se bo lahko v primeru uspešnega zviševanja že to jesen vpisala na željeni študij?

Mene zanima, kako je z zviševanjem ocen v jesenskem roku in potem z vpisom na fakulteto. Za vpis na prvo željo mi je zmanjkala točka in sedaj bi rada zvišala en predmet vsaj za eno oceno, tako da bi imela pogoje za vpis. Sedaj me zanima: če bi mi jeseni uspelo zvišati oceno, ali lahko grem potem redno študirati že oktobra ali se lahko vpišem šele v naslednjem letu?
Zanima me tudi, kje bi lahko dobila kriterije ocen na maturi - koliko procentov si moral imeti za posamezen predmet?

Lepo se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam,

Mateja


Pozdravljena, Mateja!

Čestitke za uspešno opravljeno maturo. Ja, smola je, da je zmanjkala ena točka za vpis na željeni študij. Seveda je pravilna odločitev, da si se odločila za zviševanje ocene. Kako je s tem, ti bodo najbolj verodostojno povedali v tajništvu tvoje gimnazije (ponavadi imajo tudi med počitnicami nekaj ur vsak dan odprtih za vse, ki potrebujete njihovo pomoč), kriterije
ocen na maturi pa boš najverjetneje našla samo na državnem izpitnem centru, kamor tudi pokličeš in ti povedo, kar seveda ni objavljeno na njihovi spletni strani.

Želim ti, da se po vsem naporu malo spočiješ, potem pa, da ti jeseni le uspe uspešno priti na tvoj študij,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4950-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti