Andreja Jereb | sobota, 23 junij 2007

Claudia psihologinjo prosi, naj ji pomaga razjasniti značajske lastnosti fanta, s katerim se je podala v zvezo.

Pozdravljena, Andreja!

Doživela sem dogodek, ki me je pustil čisto na tleh in se bojim posledic. Že celo življenje se s tem fantom poznam, ker sva soseda bila in dobra prijatelja. Zadnje čase sva se zelo zbližala, še posebej jaz z njim, ker sem prebolevala krizo, ker me je pustil fant. Stal mi je ob strani in kaka dva tedna nazaj je to preraslo v vezo s tem sosedom. Že prej se je ful pletlo med nama, ampak zdaj pa je to na vrhuncu. Problem je zdaj v tem, da je ta fant zelo zaljubljen v mene, govori mi, da mu pomenim vse v življenju, star je 19 let. Zelo je ljubosumen, včasih razberem, da je mogoče kar celo obseden z mano. Vedno, ko mu povem, da sem bila s kolegi na pijači, pokaže, da mu ni prav. In ena izmed takih reakcij je bila tudi včeraj, ko je pijan prišel k meni in mi začel očitat, da naj grem nazaj k njimi, k svojim kolegom, češ da so boljši od njega.

En teden nazaj sem se mu predala v spolni odnos. Po tem dogodku, ki je bil včeraj, se počutim
obupano tudi zaradi tega, ker sem se mu predala. Očital mi je vse, da mi drugi kolegi nudijo več kot on, očital mi je bivšega fanta ...Vmes mi je pa govoril, da me ljubi in da mu pomenim čisto vse ... Mene je to vse zelo prizadelo. Rada bi, da mi svetujete kako naj odreagiram v taki  situaciji, kaj naj si mislim o njem ... kakšna oseba  sploh je on ... ker ko je trezen je čisto kul, ampak se vseeno pritožuje glede mojih stikov z drugimi fant, ki so samo moji prijatelji.

Claudia


Pozdravljena, Claudia!

Hvala za tvoje vprašanje in zaupanje. V tem trenutku si zelo ranljiva, saj prebolevaš prejšnjega fanta in si se čisto prehitro, ko tvoje srce tega verjetno še ne zmore, zapletla v novo zvezo. Saj je krasno, da ti je znal stati ob strani, ti pomagal, vendar to še ne opravičuje, da sme biti pijan. Sama vem, da vsakomur odsvetujem še tako fantastičnega fanta, ki rad pogleda v kozarec ali se predaja drugim omamam in odvisnostim, ker imajo ti očitno že svojo ljubezen, ki je nočejo, ne znajo ali ne zmorejo deliti še z nekom drugim.

To, da govori, da so drugi boljši od njega, pomeni ali da se zaveda napak, ki jih dela, ali pa da je zelo nesamozavesten in potrebuje neko berglo, da lahko hodi (npr. alkohol, svoje pivske prijatelje in končno dekle, ki ga vedno prenaša takega, kot je). Če imaš nekoga rad, potem ga ne zapiraš le v svoj svet, saj veš, da mu s tem vzameš svobodo, kar je tista vrednota, ki nam je zelo pomembna. Tudi kasneje zakonca obdržita vsak svoj krog prijateljev in po možnosti še nekaj skupnih prijateljev. A še vedno morata glavnino časa posvetiti njuni zvezi.
 
Sama veš, kako se počutiš in kaj ti govori tvoje srce. Opis sam je preskop, da bi ti mogla dati bolj verodostojne namige. A nekaj sem ti jih vseeno dala, na tebi pa je, da jih skrbno pretehtaš ter se odločiš, kako in kaj naprej. Želim ti za oba najboljšo odločitev,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3568-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti