Andreja Jereb | sobota, 16 junij 2007

Fant si želi pristnega odnosa, pa tudi dekle, ki mu veliko pomeni, kar naprej govori o tem, a za pristnost in živost njune zveze ničesar ne naredi. Pobuda je očitno zgolj na njegovi strani. Včasih se mu zazdi, da bi bilo najbolje prekiniti stike z njo, a mu vendarle preveč pomeni …

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z enim problemčkom. In sicer: kar ne vem, kako speljati svoje ljubezensko področje oz. kako zastaviti svoj odnos do deklet. Včasih, ko takole razmišljam, se mi zdi, kot da bi že vse vredu punce nekje med 20 in 25 let našle primernega fanta, nam ostalim pa ostajajo samo take, ki na kratko povedano ne vedo točno, kaj hočejo, ter samo sanjajo o nekih princih na belih konjih.

Občutek imam, da jih je grozno strah odnosa, čeprav niti ne vedo, česa točno se bojijo. Odnos zato napreduje po polžje, pa še to ob izključno mojem interesu. Lep primer je ena moja prijateljica, ki vztrajno govori, kako si želi pristnega odnosa, po drugi strani pa zanj ne naredi niti toliko, da bi dvignila telefon, ko jo kličem. Pravzaprav je vsak moj klic ena velika loterija in ugibanje, ali se bo oglasila ali ne. Da bi pa ona kdaj tako poklicala ali poslala sms in vprašala, kako gredo izpiti ali kaj podobnega, sem pa tako al tako že zdavnaj obupal.

Sploh se mi zdi, da sem edini, ki je na tem odnosu pripravljen delat. Včasih imam občutek, da sem ji dober samo takrat, ko ji paše malo pojamrat o svojih problemih, saj ve, da ji bom po najboljših močeh poskušal stati ob strani. Nekateri so mi svetovali naj neham silit v njo. Tudi sam sem že večkrat razmišljal, če je vredno še naprej peljati takšen odnos, saj mi je povsem  jasno, da mi tole ne zadovoljuje mojih potreb. Nekako jaz potrebujem več. Pa mislim, da sem pri svojih željah precej skromen, skoraj preskromen, vendar preprosto potrebujem več kot le to, da bom vsakič, ko jo kličem, ugibal, ali se ji bo tokrat dalo pogovarjat z mano, ali jo bo preveč strah (baje) nekega sevanja, ki ga oddaja telefon.

Menda vedno tako nanese, da se ne more javit, mi je enkrat odgovorila. Da bi pa na neodgovorjen klic nazaj poklicala, pa mislim, da ni ravno v njeni navadi. Ne vem.....sej včasih sem razmišljal, da bi poskusil stike zmanjšat na minimum in jo pustiti, naj gre svojo pot, vendar tega kar ne morem narediti, saj mi enostavno preveč pomeni. Imam občutek, da o tem nekaj grozno razmišlja, pri tem pa te svoje misli želi na vsak način pred mano skriti. Sem jo že opozoril, da naj se že enkrat malo izjasni, kaj si sploh želi, vendar imam občutek, kot da bi to opozorilo prineslo negativne učinke, kakih pozitivnih pa ni zaznati. OK, saj razumem, da je zdaj izpitno obdobje, ampak težko me bo kdo prepričal, da prekomerno zaposlen študent ne more najti 5 min časa za kak kratek pozdrav po telefonu.

A.


Pozdravljen, A.!

Ja, res je, izpitno obdobje je zelo stresno, to zagotovo veš tudi sam, če si kaj okusil življenje na fakulteti. A drži tudi, da če nekomu nek odnos nekaj pomeni, si zagotovo najde čas, da prijatelja pokliče, gre z njim na sprehod ali kaj podobnega.

Iz napisanega vidim, da je vajin odnos le enostranski in glede na to, da njej ni jasno, česa si želi, niti ne išče sama od sebe tvoje bližine, bi ti predlagala, da za nekaj tednov povsem prekineš stike z njo. Po tem času pa jo pokličeš in vprašaš, če se je že odločila ali si želi vajinega prijateljevanja ali ne. Če ja, potem mora tudi ona primakniti svoj delček v vajinem odnosu. Če ne, potem jo pusti pri miru, ne glede na to, koliko ti pomeni. To se mi zdi edina smiselna rešitev iz vajine zagonetne zveze.

Smisel prijateljstva ali pa kasneje hoje v dvoje je namreč prav v tem, da vsak v zvezo zastavi samega sebe, svoje talente, svoj čas, svoj trud. Če tega ni, zveza razpade.

Se pa čisto ne strinjam, da v kasnejših letih dekleta ali fantje samo sanjarijo o svojih idealih in se bojijo resnega odnosa. Glej, sama nisem fanta niti iskala do svojega 31 leta, ker sem želela najprej dokončati študije (3 fakultete), se osamosvojiti od staršev, si najti službo, nehati tekmovati v kup športih, plesih, izživeti svoj raziskovalni duh v raziskovalnih nalogah, uživati v prostovoljnem delu na kup področjih, spoznati svet in se temeljito pripraviti na svojo prvo zvezo. Ko pa sem začela iskati, sem tudi praktično takoj našla svojo drugo polovico, s katerim sva se takoj ujela, kmalu poročila in si ustvarila družino. Gre torej za osebnostno zrelost vsakega človeka in želim ti, da bi našel dekle, ki si zveze želi, je nanjo pripravljena, želi vanjo prispevati sebe vso ter ti biti enakovreden partner v življenju.

Poročaj, kako napreduje vajina zveza in z veseljem vama zopet pomagam,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2943-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti