Andreja Jereb | petek, 15 junij 2007

Sana ima občutek, da so njene pogoste bolečine v želodcu psihosomatsko pogojene. Sklepa prav? Kako se umiriti, da je ne bo več vsaka malenkost tako prizadela?

Živjo.

Imam hude težave z želodcem. Kadar se spomnim žalostnih stvari ali če se kdo od mojih bližnjih prepira, začnem preveč razmišljati in tako se začnejo bolečine. V takih situacija izgubim tudi apetit, nič več mi ni do hrane … Mi lahko pomagate prepoznati, če je to vse na moji psihi ali ne …

Hvala.

Sana


Pozdravljena, Sana!

Težko ti bom po tako skopem opisu brez izvidov kakšnih preiskav zagotovo zatrdila, da so tvoje želodčne bolečine psihosomatske narave. Po tem, kar pišeš, so verjetno res. In kaj lahko narediš, da ti bo lažje?

Ja, najlažje bi ti bilo svetovati, da se nehaj sekirati, nehaj se žreti, ne jemlji vsega tako osebno. Delaj na tem, da si kar najbolj okrepiš svojo samozavest in se naučiš bolj konstruktivno soočati z manjšimi in večjimi stresi.

A vse to ti verjetno ne bo dosti pomagalo, saj si najbrž take nasvete že dostikrat slišala in tudi sama si verjetno prišla do takih ugotovitev. Kaj lahko torej storiš, da se premakneš iz trenutnega doživljanja k načinu, ki bo boljši za tvoje zdravje?

Verjetno ti bo pri tem najbolj pomagal strokovnjak, svetovalec, nekdo, ki pozna to pot, pozna pravilne metode in te zna pripeljati k želenemu cilju. Predlagam ti torej, da si izbereš svetovalca, ki te bo spremljal. dokler ne postaneš tako dekle, kot si sama želiš. Naj ti
to čim prej uspe,

Andreja Jereb

 

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4304-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti