Vida Dimnik | petek, 15 junij 2007

Elena želi zanositi, vendar si ne zna izračunati plodnih dni, kar – po njenem mnenju – podaljšuje čas čakanja na veselo novico. Kako prepoznati, kdaj je telo pripravljeno na sprejem novega življenja?

Mene pa nekaj zanima. Imam zelo neredne menstruacije, od januarja letos ne jemljem več KT, jemljem pa tifol, ter od aprila letos delava s partnerjem na otroku, pa še nama ni ratalo, to pa zato, ker si ne znam izračunati plodnih dni in ovulacije. Vem, da je možnost zanositve v prvem mesecu le 25%. Januarja je bila menstruacija od 9. 1. do 13. 1., februarja od 7. 2. do 11. 2., marca od 10. 3. do 14. 3., aprila od 14. 4. do 18. 4. ter maja od 15. 5. do 19. 5. Bi mi lahko izračunali plodne dneve ali mi svetovali, kaj naj storim? Naj povem še to, da sem imela pred leti splav v 10. tednu nosečnosti.

Hvala Vam za odgovore,

Elena26


Tvoji ciklusi trajajo od 28 do 34 dni. To je dokaj reden ciklus. Toplo priporočam, da si plodnih dni ne računaš. Veliko točneje bo, če se čim prej naučiš osnov naravnega načrtovanja družine. Nabavi knjižico "Naravno in zanesljivo" in hitro ti bo jasno. Telo s svojo značilno govorico najlepše sporoča, kdaj so najugodnejši dnevi za zanositev.

Poskušata šele 2 meseca, zato ni razloga za hitenje. Ta čas pa le pridno uporabljaj folno kislino.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 6817-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti