Andreja Jereb | ponedeljek, 11 junij 2007

Dijakinja se je znašla pred celo množico popravnih kontrolk. Veliko se uči, a opaža, da na neučinkovit način. Kje še najti moči, ko že kaže na polom?

Pozdravljeni.

Imam veliko težavo: učenje. Zapleta se predvsem zdaj, ko se vse skupaj bliža koncu. Prejšnji teden sem imela 7 kontrolnih nalog. Od tega bodo mogoče 3 pozitivne, ostalo vse negativno. Ta teden pa imam še 6 kontrolk ... popravne in same težke.

Sicer se učim tudi po 12 ur na dan, vendar mi malo stvari ostane v glavi, pred sabo vidim samo, koliko imam še za narediti ... Hodim na dokaj težko šolo, ki od mene zahteva velik psihični napor. Skratka, močno se bojim, da mi ne bo uspelo speljati letnika!

Prosim, da mi svetujete, kako naj se spravim k učenju, da bi porabila manj časa in si zapomnila čim več stvari.

Hvala.


Pozdravljena!

Ja, takole proti koncu, sploh če imaš veliko za popravit, in še sprotnega preverjanja znanja, vam večkrat zmanjkuje moči, energije, zbranosti in prisotnih spominskih kapacitet v možgančkih. Na koncu je težko dati kakšen pameten nasvet, kot ta, da se uči krajši čas, npr. po 20 minut, potem si vzemi 5 minut odmora, se malo nadihaj svežega zraka, popij kozarec cedevite, pojej malo ananasa ali orehov, ki sta znani hrani za boljši spomin in potem nadaljuj s takim tempom, dokler moraš in zmoreš. Raje se osredotoči na manj predmetov, se tistim bolj posveti in jih dobro popravi, kot da skušaš popraviti vse predmete in ti potem nič ne uspe. Verjamem pa, da te ob ne najboljših rezultatih tvojega truda motivacija za učenje mineva. A sedaj nimaš časa za izgubljati in razmišljati, kaj bi bilo, če bi bilo. Malo se sprosti, si odpri okno v sobi, kjer se učiš, da se prezrači, potem pa knjigo pred seboj, izpiši si bistveno in ponavljaj. Najprej ob odprti knjigi, potem jo zapri in ponovi na pamet. Rešuj naloge, skušaj si stvari, ki se jih učiš, predstavljati, jih videti v praksi, če je mogoče.

In zdrži do konca, glej, še dva tedna in vsega bo konec. Stisni, prepričana sem, da imaš toliko moči, samo najdi jo v sebi. Držim pesti, da ti kar najbolje uspe. Sporoči na koncu, kako si zaključila in če boš potrebovala, se potem dobro pripraviva na popravce ... Vse dobro,

Andreja Jereb

 

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2324-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti