Damjan Ristić | petek, 01 junij 2007

Mladostnik je zaradi zdravstvenih težav v hudi duševni stiski. Sprašuje se, zakaj sploh živi. Je to res še on? Mu bo vsaj Bog pomagal, če se obrne Nanj?

Imam zdravstvene težave v zvezi z hudo depresijo in anksioznostjo, imam številne telesne težave (omotičnost, tesnoba, nezmožnost razmišljanja - ker se omotičnost zelo okrepi, težave v zaznavanju, skratka ta prava depresija z motoričnimi težavami) … Vse to me je zelo potolklo. Prvič, ker se ne morem zaposliti, drugič, ker težave obstajajo tudi še zdaj, po letu in pol. In seveda se sprašujem: zakaj sploh živim, sem to jaz, mi lahko še Bog pomaga, če ne drug? Pozdravljeni! Anže

Dragi Anže,

hvala za tvoje pismo. Iz tvojega pisma se vidi, da si v resnični duševni stiski. Zanima me, če si se v zvezi s svojimi težavami že obrnil na strokovno pomoč. Iz tvojega opisa stanja, v katerem se nahajaš, sem dobil vtis, da si morda takšne pomoči že deležen. Zelo jasno opisuješ, kakšen učinek ima nate to, kar te notranje pretresa in boli. To, da se ne moreš zaposliti, gotovo dodatno prispeva k temu, da se iz depresije ne moreš pobrati. Kot kaže, si se ujel v krog občutkov, iz katerih se ne moreš izkopati sam. Da si se obrnil na našo svetovalnico, je gotovo znak, da resnično želiš zaživeti bolj drugačno življenje. To je poglaviten pogoj za upanje, da boš lahko prišel do potrebnega notranjega miru. Svetujem ti, da se za pomoč obrneš na psihologe, ki delujejo znotraj naše svetovalnice, in se z morda z njimi osebno srečaš. Bog ti gotovo bo pomagal preko ljudi, ki so za to usposobljeni. Ne izgubi poguma in vere! 

Damjan Ristić DJ

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4485-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti