Vida Dimnik | četrtek, 24 maj 2007

17-letno dekle zelo moti nesimetričnost njenega telesa. Strah jo je, da bo to nekoč motilo njenega fanta, pa tudi misel obisk pri ginekologu ji je zaradi tega zelo težko breme.

Pozdravljeni!

Imam en velik problem in zaradi tega tudi ne upam h ginekologu, saj mi je zelo neprijetno! Težava je v tem, da imam desno dojko skoraj za številko večjo od leve! Problem pa je tudi v tem, da imam nesimetrične sramne ustnice! Vem, da je to normalno, ampak pri meni je razlika med levo in desno sramno ustnico zelo velika, skoraj za eno celo! Strah me je, da bo to fanta pri spolnih odnosih motilo! Je kaj narobe z menoj?

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor!

Zaskrbljena

 

Naša telesa mnogokrat niso povsem simetrična. Tudi obraz ni vedno čisto simetričen. To zdravniki vemo, zato naj ti ne bo prav nič nerodno stopiti do ginekologa ali kakega drugega zdravnika. Ob vsem tem je zelo pomembno, kako sprejemaš svoje telo. Kljub asimetriji si si lahko povsem všeč / ali jo ignoriraš / ali pa si zaradi nje zelo, včasih pretirano nesrečna. Sem in tja kakšna ženska stvar celo potencira.

Če si med tistimi, ki so zaradi asimetričnosti preveč zagrenjena, če se zaradi nje izogibaš socialnim stikom ali se bojiš pomisliti na fanta, ti svetujem, da se odkrito pogovoriš s plastičnim kirurgom. Marsikaj se da lepo preurediti. Stori to prej, preden se preveč zapleteš sama s seboj!

Vida Dimnik

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3628-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti