Vida Dimnik | torek, 22 maj 2007

Pozitiven nosečnosti test je dekle, ki na otroke še ni pripravljeno, tako šokiral, da se je »odločila« za splav. Zanima jo, kakšne so (in koliko bolijo) posledice tega dejanja.

Pozdravljeni!

Stara sem 21 let in pred tremi dnevi sem naredila test nosečnosti, ki je bil pozitiven. Na otroka nisem pripravljena, šole še nimam dokončane, naša družina ni ne vem kako urejena – finančno in "družinsko", imam še kup drugih problemov in zato sem se odločila narediti splav. Ne vem, v katerem tednu sem, ker sem jemala kontracepcijske tablete. Prsi me bolijo, menstruacija mi zaostaja 2 tedna ... skratka, zanima me, ali ima res splav tako katastrofalne posledice, kot opisujejo na neki spletni strani (smrt, krvavenje po mesece, rak na dojki, maternici, …)?? Ali je res splav zelo boleč – ne mislim psihično??? Ali me bo tisti, ki bo to opravljal, obsojal??? V kolikem času to naredijo?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!

Tamala


1. Kako je mogoče, da si zanosila, če si redno jemala kontracepcijske tablete?

2. Včasih pride do izostanka menstruacije po prekinitvi tablet in nekaj časa traja (včasih tudi 2 do 3 mesece), da se spet vzpostavi.

3. Izostanek menstruacije, boleče prsi so le verjetni in ne zanesljivi znak nosečnosti.

4. Včasih je nosečnostni urinski test lažno pozitiven.

Ne morem vedeti ali si res noseča in koliko si noseča. To ti bo natančno povedal tvoj ginekolog. Ta čas se zberi – abortus res ni nekaj, kar bi tebi ali komur koli bilo v korist!!!

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(7 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 8381-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti