Andreja Jereb | nedelja, 20 maj 2007

Mik se v družbi svojih vrstnikov čuti drugačnega: ne hodi na žure, ob vikendih je doma, pri svojih 21-ih še ni imel punce. Lahko te lastnosti mirno sprejme kot dobre ali je v njih morda potrebno prepoznati vzroke za obisk psihiatra?

Pozdravljeni.

Star sem 21 let imam nenavadno težavo (ali pa tudi ne?). Opažam, da sem drugačen od svojih vrstnikov. Ne družim se veliko z njimi, ne hodim na žure, koncerte, ob koncih tedna ven itd. Punce še nisem imel, z njimi nimam izkušenj. Je mogoče, da sem asocialen, da trpim za kakšno fobijo, morda potrebujem pomoč psihiatra, psihoterapijo?

Za odgovor se Vam iskreno zahvaljujem.

Mik


Pozdravljen, Mik!

Hvala za tvoje pismo. Ne vem, če gre res za ne vem kakšno težavo, razen seveda, če te tvoje vedenje ne moti. Glej, tudi sama nikoli nisem hodila po zabavah, nisem se po modi oblačila, nisem hotela na vsak način ugajati vrstnikom, nikoli nisem hodila ven, pa po diskih, tudi kadila in pila alkohola nisem nikoli. Tudi fanta nisem imela do svojega 32 leta, ko sem
spoznala svojega sedanjega moža. A sama preprosto nisem imela časa, hotela sem v polnosti izkoristiti življenje, dosti sem potovala, tekmovala sem v plesu, različnih športih, v raziskovanju, igrala inštrumente, pisala in urejala šolske časopise, kasneje sem hotela kar najhitreje končati študije itd. In šele po diplomah sem se odselila od staršev, si vzela še eno leto zase in potem šele sem začutila, da je prišel čas za iskanje življenjskega
sopotnika.

Kaj ti želim povedati? Razlika je, če si nekaj želiš, pa ne upaš, nimaš poguma, te je strah, imaš morda zelo nizko samozavest itd. ali pa, da želiš samoto kar najbolj izkoristiti v zavedanju, da kasneje, ko imaš partnerja, kaj šele ko imaš družino, marsičesa ne boš mogel več početi.
Če spadaš med prve, potem seveda pot pod noge, razišči, čemu tvoja drugačnost, česa si želiš, kakšen hočeš biti, kakšno dekle iščeš itd., če se bolj prepoznaš med drugim, potem ti želim, da kar najbolj uspešno in plodno izkoristiš svojo samskost ter se šele potem, ko sam začutiš željo po dekletu, lotiš iskanja..

Ugotovi torej, česa si želiš in če še potem ne boš znal sam razrešiti, se oglasi,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4910-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti