Andreja Jereb | nedelja, 20 maj 2007

Osmošolka opazuje svoja čutenja ob fantu, ki ji je simpatičen in prosi psihologinjo, da ji pomaga prepoznati, kaj se z njo dogaja.

Pozdravljena, Andreja! Od lanskega šolskega leta sem bila zaljubljena v eno leto starejšega fanta, ki sedaj ni več na naši šoli. Videla sem ga med poletnimi počitnicami 2-krat in septembra 3-krat. Bila sem noro v njega. Ko sem ga pa videla pred kratkim na neki prireditvi, mi ni bil več tako všeč, saj si je dal delat pramene. Rada bi spet čutila zaljubljenost vanj, po eni strani pa je malce čudno, da si v nekoga tako dolgo in ga vidiš samo 8-krat letno … Vem, da je moje vprašanje malce čudno, vendar bom zelo vesela tvojega odgovora :) €vČhY


Pozdravljena!

Dobrodošla v klubu zaljubljenih najstnikov. Če sem prav razumela, je bila zunanjost tega fanta tista, ki te tako privlači, saj praviš, da ti takrat, ko si ga videla s prameni, ni bil več tako simpatičen.

Čisto prav je, da se oziraš naokoli in si oblikuješ predstave o tem, kateri fantje so ti simpatični po zunanjosti, kateri po obnašanju, kateri so frajerji v šoli ali kakšnem športu, ker so zelo dobri in podobno.

Vse v tebi pravi, da ga moraš nujno videti, sicer te bo kar razgnalo. Prijetno in hkrati obremenjujoče čustvo, kajne? Sploh, če ga vidiš samo zelo redko in te zelo razočara po določenem času, saj ti v svoji glavi še vedno gojiš neko idealno predstavo o njem, on pa se je seveda spremenil, v tvojem pogledu na slabše.

Seveda se ne da z nekom 'hoditi', če ga vidiš nekajkrat letno, vendar niti ne vem, če je to tvoj namen. Glej, si v letih, ko si začela opazovati fante, ko si oblikuješ določene kriterije po katerih ti je nekdo všeč in drugi ne. A ti kriteriji so še daleč od realnosti o tem, kateri fant je resnično frajer. Če mene vprašaš je to tisti, ki je uspešen ne le v šoli, ampak tudi na drugih področjih, ki nima želja po izstopanju pred vrstniki v negativnih stvareh (npr. kajenju, pitju alkohola, izzivalni vožnji z motorji, preklinjanju, posmehovanju/zaničevanju drugih, ali celo agresijo do drugih). Išči pozitivno v svojih vrstnikih in prepričana sem, da boš dobro izbrala.
Kako si lahko spet zaljubljena tega fanta. Ja, če si bila prej lahko, ko si ga tako malo videla, kot ga sedaj, potem sem prepričana, da se lahko vanj ponovno zaljubiš. Če pa si boš želela kaj več od te platonske ljubezni, boš morala narediti prvi korak in se mu približati, tako, da te sploh lahko opazi. To pa je že novo poglavje v tvoji domišljiji, kajne?

Vse dobro,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3602-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti