Vida Dimnik | petek, 20 april 2007

Zaradi močnega pritiska glavice na maternični vrat je ginekologinja nosečnico opozorila na veliko možnost prezgodnjega poroda. V negotovosti pričakovanja prosi za dodatne nasvete.

Pozdravljeni! Sem v 29. tednu nosečnosti in sem imela pred tremi dnevi pregled. Maternični vrat je zaprt, ampak ginekologinja je rekla, da glavica zelo pritiska nanj. Zanima me, če lahko pritisk otroka sproži odprtje materničnega vratu. Sedaj imam že dva dni občutek, kot da imam nekaj v nožnici, ni noben pritisk ali špikanje, pač kot da nekaj je. Ginekologinja je rekla, da bom prezgodaj rodila, četudi bom dovolj počivala. Hvala za odgovor,

Minkica


V prvi nosečnosti pogosto opažamo, da se vodilni plodov del kmalu spusti globlje v malo medenico, pa vseeno do prezgodnjega poroda ne pride. Ker pa stvari le niso tako enostavne in v posameznih primerih stvar res konča prezgodaj, je primerneje, da upoštevaš navodila svojega zdravnika - to je, da pridno počivaš. Na srečo si že v 29. tednu nosečnosti in na srečo je maternični vrat še zaprt in ne dozoreva tako hitro, kakor se spušča glavica! Sicer pa bo dragocen vsak teden, ki ga bo otrok še preživel v maternici. Srečno.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4450-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti