Vida Dimnik | petek, 20 april 2007

Kmalu po začetku nosečnosti je Klara na sramnih ustnicah opazila majhne razjede. Neprijetne, pekoče, moteče. So lahko povezane z nosečnostjo, morda s prekinitvijo zdravljenja glivic, ali pa celo s herpesom, ki se je skoraj sočasno pojavil na ustih?

Lep pozdrav. Imam problem, in sicer sem noseča 4 tedne in so se mi na notranji strani malih sramnih ustnic in ob vhodu v nožnico pojavile razjede, izpuščaj, ne vem ... gre za majhno polkrožno rdečo razjedo nad nivojem kože, okolica me peče in rahlo srbi. Se mi pa zdi, da sem pred časom to že zasledila, vendar sta bili samo dve tvorbi, ki me nista motili. Sedaj me moti predvsem med odnosom, ker me peče, in ko grem na WC. Mi lahko prosim pomagate? Imela sem tudi glivice na koži, zdravljenje sem prekinila zaradi nosečnosti, tako da niso popolnoma izginile. Pred tednom dni se mi je na ustih pojavil tudi herpes, ki se je skoraj že zacelil. Je lahko vse to kako povezano? Hvala za odgovor,

Klara


Pozdrav! Opis kožne spremembe ni značilen. Tako lahko zaključim, da gre lahko za ponoven soor ali pa za genitalni herpes. Če je sprememba na spolovilu res tako skeleča in neprijetna jo raje čim prej pokaži zdravniku. Ko enkrat izgine, je namreč ugotavljanje herpesa težje!

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 7083-krat.



Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti