Andreja Jereb | petek, 20 april 2007

Dijakinja, ki je že vsa leta odlična, je pred kratkim prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju. Ji bo to omogočilo pridobitev Zoisove štipendije?

Lep pozdrav!

Sem dijakinja 3. letnike ekonomske šole. Dobila sem zlato priznanje na državnem tekmovanju iz gospodarskega poslovanja. Zanima me, ali lahko s tem priznanjem dobim Zoisovo štipendijo. Naj še omenim, da sem v šoli že vsa leta odlična.

In še eno vprašanje: ali je res, da lahko dobim štipendijo z vstopom na fakulteto, ali pa jo morda lahko dobim že z vpisom v 4. letnik?

Maja


Pozdravljena!

Najprej ti čestitam za doseženo priznanje. Da ti malo pojasnim glede Zoisove štipendije. Obrazec dobiš pri šolski svetovalni delavki. Predlog zanjo ti vedno da razrednik, svetovalna služba ali profesor tistega predmeta, kjer si dosegla izjemne uspehe. Sama vloga je sestavljena iz treh delov:
- tvojih podatkov,
- učnih uspehov (vpisuje se splošni učni uspeh in pri nekaterih predmetih)
- dosežkih na različnih tekmovanjih - (večinoma v znanju, a tudi v različnih nadarjenostih - glasbeni, gledališki ...)
Ko te šola predlaga, te pokličejo na pogovor, naredijo s teboj še nekaj testov in potem se odločijo ali boš štipendijo dobila ali ne. Če jo dobiš, te zopet pokličejo, ti dajo podpisati pogodbo o pridobitvi štipendije in te seznanijo s tvojimi obveznostmi. Štipendijo prejmeš mislim da takoj po podpisu pogodbe, v tvojem primeru zna biti to z jesenjo. Pokliči na zavod za zaposlovanje, kjer se s tovrstnimi štipendijami ukvarjajo in ti bodo dali vse informacije.
Držim pesti, da jo dobiš in da boš še naprej tako uspešna,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2091-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti