Vida Dimnik | ponedeljek, 16 april 2007

Po vstavitvi materničnega vložka bolnica zaznava krvavo rjavkaste izcedke in bolečine v spodnjem delu trebuha. So to običjane težave ob privajanju telesa na vložek ali gre za znake nepričakovanega zapleta?

Pred dvanajstimi dnevi so mi vstavili bakreni maternični vložek. Imela sem šest dni sluzasto rdeč izcedek, sedaj se občasno pojavlja rjav izcedek. Od vsega začetka imam zelo napihnjen trebuh, ker sem suha, se to zelo vidi in me zaradi tega pritiska zelo boli. Pojavljajo se bolečine v spodnjem delu trebuha, v  večini vsak dan. Koliko časa rabi telo, da se navadi na maternični vložek? Sklepam sicer, da so to le začasne težave, ker pa se bojim, da je vendarle kaj narobe, se obračam na vas, da mi pomagate z nasveti.

Zaza


Lepo Vas pozdravljam! Odločili ste se za maternični vložek z dodatkom bakra. Odkar ste ga vložili, pa se ne počutite dobro. Res je, da krvavo rjavi izcedki po vstavitvi vložka lahko trajajo 1 do 2 ciklusa, moti pa me bolečina v spodnjem trebuhu in občutek napihnjenosti. To po vstavitvi IUD-ja ni čisto običajno, zato svetujem, da ste previdni. Opisana znaka sta lahko
znak akutnega vnetja v mali medenici, ki pa po vstavitvi obročka ni taka redkost. Ne odlašajte, kar hitro se najavite na kontrolni pregled pri svojem ginekologu.

Vida Dimnik

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 6431-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti