Vida Dimnik | petek, 13 april 2007

Sanja se po treh zaporednih splavih trudi, da bi znova zanosila, vendar zaenkrat še neuspešno. Kaj lahko pričakuje oz. kaj naj stori?

Imela sem tri splave, eden od teh je bil izven maternični. Otrok še nimam, a rada bi zanosila. Pri moji ginekologinji ne dobim popolnih informacij, zato me zanima, kaj naj pričakujem oz. kaj naj storim. Zelo sem napeta zaradi te težave. Prosim za odgovor. Hvala. Sanja


Draga Sanja: Razumljivo, da ste potrti po 3 neuspelih nosečnostih. Z nestrpnostjo čakate, kdaj se bo otročiček znova najavil, vendar se, razen izostanka menstruacije, nič ne zgodi.
Kaj storiti? Predvsem je vaša naloga in naloga ginekologinje, da skušata ugotoviti, zakaj so se prve 3 nosečnosti tako ponesrečile. Ali obstaja kak razlog, ki bi ga bilo mogoče odstraniti, tako da bi bilo naslednjič več možnosti za uspeh? O tem mi niste nič napisali.
Naslednja stvar, ki se mi zdi pomembna, je, da si vzamete čas "za žalovanje". Ne hitite mrzlično v novo nosečnost, če še prejšnjih niste v sebi predelali. Šele ko se boste soočili z dejstvom in ga sprejeli, vam bo uspelo znova. Vse bo treba znova, čisto od začetka ...

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3577-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti