Andreja Jereb | sreda, 21 marec 2007

Klara se je na državnem tekmovanju mladih glasbenikov uvrstila na tretje mesto. Lahko pričakuje, da ji bo to omogočilo pridobitev Zoisove štipendije?

Lep pozdrav!

Prejšnji teden se je odvijalo državno tekmovanje – glasbeno. Uvrstila sem se na tretje mesto in dobila tretjo nagrado! Zaenkrat hodim še v osnovno šolo, in sicer v 8. razred. Zanima me, če lahko ima učenec v osnovni šoli Zoisovo štipendijo oz. če sem zaradi te nagrade lahko štipendijo dobila v srednji šoli.

Lp! Klara


 
Pozdravljena,Klara!

Najprej iskrene čestitke ob tako visoki uvrstitvi. Seveda so taki uspehi lahko priložnost za prošnjo za Zoisovo štipendijo, vendar moraš ob tem imeti tudi visoke ocene v šoli. Za štipendijo te predlaga razrednik ali kakšen drug učitelj, ki te uči, potem greš do svetovalne službe, ki ti priskrbi obrazce, ki jih izpolniš, podpišeš, pošljejo jih na Zavod za zaposlovanje, ki ima čez tudi podeljevanje štipendij potem ponavadi sledi še vrsta testiranj nadarjenosti, na podlagi katerih te uvrstijo med ožje kandidate, te povabijo na razgovor, razložijo kakšne obveznosti in pravice ti ta štipendija prinaša in potem ti jo podelijo ob začetku šolskega leta za eno leto (ob izpolnjevanju pogojev se ti potem vsako leto podaljšuje).

Držim pesti, da boš tudi sama kmalu vesela štipendistka,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2459-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti