Andreja Jereb | sobota, 03 marec 2007

Aleša in Andrej se pripravljata na poroko in s tem tudi na začetek njunega spolnega življenja. Pri tem bi jima prav prišla kvalitetno literaturo o pripravi na spolnost.

S fantom se pripravljava na poroko in s tem tudi na začetek najinega spolnega življenja. Žal o tem oba bolj malo veva (praktične stvari), zato me zanima, če obstaja kakšna literatura (spodobna) o pripravi na spolnost.

Hvala.

Aleša in Andrej

 

Pozdravljena, Aleša!

Prav presenečena sem, da še obstajajo pari, ki se tako odgovorno kot vidva pripravljajo na skupno življenje.

Najprej vama čestitam za odločitev za skupno življenjsko pot. Želim vama veliko potrpežljivosti, vztrajanja v ljubezni ter nudenja podpore drug drugemu.

Ko si bosta nadela poročna prstana, bosta resda stopila v neko novo življenje, vendar to ne pomeni, da bosta v tisti sekundi morala vse, kar je del zakonskega življenja že znati in živeti v polnosti. Oba bosta na začetku potrebovala kar nekaj časa, da se bosta navadila drug drugega, se opazovala, kako drugačne navade imata glede hrane, oblačenja, gospodinjskih opravil, raznih opravkov itd. Vsega tega se bosta postopoma učila, dokler ne bosta našla, točke, ki bo obema odgovarjala.

Podobna pot vaju čaka v spolnosti. Spolnost je v resnici majčken delček zakonskega življenja, lahko je zelo osrečujoča, lahko pa tudi zelo trpeča. Prav zato vama predlagam, da sledita svojim željam in željam drug drugega. Ponavadi potrebujemo punce več časa kot fantje, da smo pripravljene na spolni odnos. Vendar spolnost ni le to. Je še vse tisto prej, poljubi, objemi, nežnosti, kar vaju bo na vajino združitev tudi najlepše pripravilo.

Nobena knjiga ne pozna vajinega razmerja, osebnosti, pričakovanj, želja in potreb. Vidva sama jo bosta lahko napisala za vajin zakon.

Predvsem dajta času čas, imejta dovolj časa drug za drugega (to zares izkoristita, dokler še ne bosta imela otrok) in prav to je temeljni pogoj za začetek izkazovanja nežnosti. Noben strokovnjak vama ne more povedati, s čim začnita prvič in kako daleč pojdita. Naj bo vajino pravilo: dokler je nekaj želja in v veselje obeh. Če se pri komerkoli začne pojavljati strah, nelagodnost in kaj podobnega, se ustavita. Enako velja glede različnih oblik spolnosti - odločajta se za tiste, ki so v veselje in zadovoljstvo obeh.

Ja, vem, pričakovala si bolj konkretne napotke, vendar vama jih noben ne more dati. Če bosta upoštevala napisano sem prepričana, da bosta drug drugega v zakonu osrečevala poleg vseh ostalih oblik, tudi na spolnem področju. Če pa imata še kakšna konkretna vprašanja, kar na dan z njimi, lahko pa se tudi osebno pogovorimo. Veselim se z vama,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2994-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti