Andreja Jereb | sobota, 03 marec 2007

Nekdanja prijateljica, zdaj zaradi razočaranja le še znanka. Roxa ji je dala jasno vedeti, da si ne želi več njene bližine, a ne besede ne dejanja, s katerimi jo je poskušala odtrgati od sebe, niso pomagala. Kako se osvoboditi te vezi? Je možno to izpeljati na način, ki bi omogočil končno zadovoljstvo obeh?

Moj problem se nanaša na znanko. Kar nekaj časa sva bili zelo dobri prijateljici, ampak nazadnje sem spoznala, da ni takšna, za kakršno sem jo imela. Bila je zelo ljubosumna, čeprav meni tega ni pokazala, opravljala me je za hrbtom, lagala o meni fantu, ki mi je bil všeč in še
marsikaj. Po koncu srednje šole sem z njo prekinila stike in rada bi, da tako tudi ostane. Ampak me ne pusti pri miru! Kliče me, čeprav se ji ponavadi ne oglasim in ve, kaj si mislim o njej, rada bi se vključila v mojo zdajšnjo družbo, kjer se imam dobro, ampak se mi zdi, da se bi to kmalu spremenilo, če bi zraven prišla ona, vsaj glede na izkušnje od prej.

Kaj naj naredim, da me bo pustila pri miru? Poskusila sem že z direktnostjo, ignoriranjem, ampak noče "dojet" in še naprej sili vame. Lepo vas prosim za odgovor, saj me to zadnje čase spravlja v slabo voljo in imam občutek, da nikoli ne bo nehala.

Roxa

 

Pozdravljena, Roxa!

Hvala ti za tvoje pismo. Ja, križ je imeti nekoga, ki je kot tvoja senca in ti tako namerno in na tako podel način uničuje prijateljstvo, ki ti veliko pomeni.

Glede na to, da si poskusila že večino preverjenih načinov, še kakšne izvirne ideje nimam. Ne vem, če zmoreš, ampak sama bi se preprosto več ne javljala na telefon - naredi si na telefonu, da si za tisto številko nedosegljiva in konec. Če boš zmogla vztrajati vsaj en mesec, mislim, da ji bo kapnilo, da si njene bližine ne želiš več.

Vztrajaj in prepričana sem, da ti bo uspelo. Očitno je zelo nesrečna, zelo išče pozornost zase, da počne to, kar si napisala. A to je povsem zgrešena metoda. In to mora sama dojeti, lahko ji dopoveduješ še toliko, sama mora dojeti. Upam, da se to v obojestransko zadovoljstvo čim prej zgodi,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2081-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti