Andreja Jereb | sobota, 03 marec 2007

Roni se trudi za uspeh pri študiju, vendar rezultatov ni in ni. Izgublja veselje in se sprašuje, če ni morda izbral študija, ki ni pravi zanj.

Pozdravljeni! Obiskujem prvi letnik kemijske tehnologije, a mi študij ne gre. Do zdaj nisem naredil še nobenega izpita. Ne vem, kaj je narobe z mano. Učim se, pa vseeno ne gre! Včasih se že sprašujem, ali je to res moj študij, ali me to sploh veseli … Sicer pa me zanima veliko stvari in imam občutek, da sem izbral napačen študij.

Roni


Pozdravljen, Roni!

Hvala za tvoje pismo. Hej, ustavi konje in ne vrzi tako hitro puške v koruzo. Jasno, da nas neuspeh najprej spodbudi k razmišljanju, če smo sploh na pravi poti, če jo zmoremo prehoditi, če imamo vso potrebno opremo pri sebi. Prav to je sedaj tvoja naloga.

Ko si se vpisal na ta študij, si očitno imel neko simpatijo bodisi do študija bodisi do poklica. Študiji ponavadi niso nekaj najbolj simpatičnega, prvič zaradi veliko teorije in drugič zaradi velike količine snovi, ki je kasneje nikoli ne potrebujemo pri opravljanju svojega dela.
Vendar imej pred očmi, da je bistvena stvar višjih študijev le pridobitev tistega papirja, ki se mu reče diploma in ti omogoča sploh zaprositi za željeno opravljanje poklica. Ne vem, ali si se glede študija prav odločil ali ne. Preglej, kaj vse lahko kasneje kot kemijski tehnolog počneš. Je na tistem seznamu poklic, ki si ga želiš opravljati pol svojega življenja, vsak dan 8 ur? Če ja, vztrajaj, lahko se oglasiš in sama vidim, v čem je problem tvoje študijske
neuspešnosti (sumim, da v nepravilnem načinu učenja), če ne, se prepiši (pazi, ker je sedaj že rok za oddajo prijav za na fakultete). Želim ti, da bi prepoznal svojo poklicno željo ter bi ti študij čim bolje stekel. Vse dobro,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 Franziska 2014-05-09 18:54 Wonderful web site. Lots of useful information here. I'm sending it to several pals ans also sharing in delicious.
And naturally, thank you in your effort!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3625-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti