Vida Dimnik | četrtek, 01 marec 2007

Po dvakratni uspešni zanositvi (ena se je žal končala s spontanim splavom, ob drugi pa se je rodila zdrava deklica) se partnerja že pol leta trudita z načrtovanjem novega življenja. A za zdaj neuspešno. Kaj lahko, glede na povedano, priporoči ginekologinja?

Pozdravljeni.

Stara sem 24 let. Pri 19-ih sem imela spontani splav in sicer v četrtem tednu. Eno leto kasneje sem zanosila in rodila punčko. Zdaj pa s fantom že nekaj časa (pol leta) načrtujeva drugega otroka, a mi še ni uspelo zanositi. Ali je mogoče, da so prepogosti spolni odnosi in s tem tudi slaba, redka sperma vzrok, da še nisem zanosila? Menstruacijo imam redno na 28 dni. Kaj mi priporočate?

BK


V starosti 24 let sta za vami že 2 nosečnosti - en zelo zgodnji spontani abortus in en porod zdrave deklice. Tako o kaki neplodnosti res ne smeva razmišljati. Pol leta poskusov še ni dovolj, da bi si nadela etiketo neplodne ženske. Počakajta vsaj še pol leta, če tudi v tem času ne uspeta, potem je čas, da o svojih skrbeh spregovoriš s svojim ginekologom.

Res je, da se število spermijev v ejakulatu moškega nekoliko zmanjša ob zelo pogostih spolnih odnosih, vendar pri zdravem moškem to ne more biti razlog za neplodnost. Bolj pomembno kot število spolnih odnosov je to, v katerem delu ciklusa sta bolj dejavna. Priporočam, da skoncentrirata vajine ljubezenske odnose na tvoje plodne dneve.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5236-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti