Goran Lesar | četrtek, 01 marec 2007

Je na osebni strani, ki jo uporabnik izdela kot MSN space, dovoljeno objaviti kar koli, brez vsebinskih omejitev?

Lep pozdrav!

Zadnje čase je zelo v porastu uporaba MSN space, kjer si pozameznik lahko izdela svojo predstavitveno stran. Zanima me, ali je na tej osebni strani dovoljeno objaviti karkoli, brez vsebinskih omejitev?

Lopov


Nikakor ne. Na taki strani ni dovoljeno objaviti zapisov in besedil ter zvočnih in slikovnih posnetkov, ki se nanašajo na druge osebe, pa te osebe za tako objavo niso dale svojega soglasja. Prav tako brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno objaviti tujih avtorskih del. Prepovedana je tudi objava osebnih podatkov drugih oseb. Samo po sebi se razume, da s takšno objavo ni dovoljeno kogar koli žaliti. Nadalje je prepovedano spodbujanje k nasilju, rasni, verski in drugi nestrpnosti. Na kratko rečeno: prepovedano je objaviti vse, s čimer se posega v pravice, dostojanstvo in zasebnost drugih oseb, pa te osebe za tako objavo niso dale ali niso mogle dati svojega dovoljenja.

Vse navedeno pa seveda ne pomeni, da ne bi mogel na svoji predstavitveni strani objaviti česarkoli o samem sebi. Seveda pa je že drugo vprašanje, ali se je pametno na tak način pred celim svetom popolnoma »razgaliti« in ali ti ne bo morda kdaj v prihodnosti za katero od takih objav žal.

Goran Lesar   

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2777-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti