Vida Dimnik | petek, 23 februar 2007

Amelie opaža dolg izostanek menstruacije, odkar se je po nezaščitenem spolnem odnosu poslužila postkoitalne kontracepcije. Je tako zaradi napetosti, strahu? Je možna nosečnost?

Pozdravljeni! Stara sem 20 let in približno 23. decembra 2006 sem imela nezaščiten spolni odnos. Ker sem se bala, sem 2 dni po tem nekaj dni jemala kontracepcijske tablete (pred tem jih nisem in so mi ostale od nekaj mesecev pred tem, ko sem jih jemala redno). Okrog 31. decembra sem spet imela krvavitev, trajala je približno 3 dni in je bila precej močna. Danes je že 5. februar 2007, in od krvavitve, povzročene s kontracepcijo, menstruacije nimam. Seveda me je izredno strah, med tem časom je bilo tudi izpitno obdobje. Ali je možno da mi menstruacija zaostaja zaradi živcev, ali je nekaj možnosti tudi, da je prišlo do zanositve? V tem primeru ne bi bilo druge rešitve kot splav - na koga v Lj. se lahko obrnem? Prosim vas za čimprejšnji odgovor! Resnično se vam zahvaljujem!

Amelie


Po nezaščitenem spolnem odnosu si nekaj dni jemala kontracepcijske tablete. Kako si jih jemala? Ali si upoštevala navodila za jemanje postkoitalne KC, ali pa si jemala po 1 tbl dnevno in nato prenehala? To je pomembno, vendar iz tvojega pisanja ni jasno razvidno.

Po ukinitvi katerekoli kontracepcije je normalno, da se po nekaj dnevih  pojavi t.i. prekinitvena krvavitev - to je bila krvavitev, ki je začela 31. 12. 06. Od tu dalje pa ni bilo nobene krvavitve več. Zaskrbljena si, bojiš se  nosečnosti. Ker sta imela spolni odnos zadnji dan menstruacije, se mi zdi zanositev zelo malo verjetna. Tudi če bi zanosila, uporaba hormonskih tablet ne pomeni, da bi "morala narediti splav" - otroka bi vseeno lahko sprejela.
Pa vendar: v prihodnje priporočam več previdnosti in odgovornosti - raje se  odloči za redno rabo kontracepcijskih tablet, da ne bo več treba"gasiti požara" - tako, kot se je tokrat zgodilo. Ne glede na razlog izostanka perila pa upam, da se je to, medtem ko si čakala na odgovor, že pojavilo.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3643-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti