Andreja Jereb | petek, 23 februar 2007

Petnajstletnica se sooča z bolečino ob smrti babice. Ker sta si bili zelo blizu, je izguba toliko večja. Kako naj jo preboli?

Umrla mi je babica. Še zdaj se ne zavedam, da je res ni več z nami. Bili sva si zelo blizu, saj je živela v le nekaj metrov oddaljeni hiši. Kako naj jo prebolim?

 

Pozdravljena!

Moje sožalje za smrt tebi tako drage osebe. Kot prvo, si vzemi dovolj časa za žalovanje. Povsem normalno je, da te je smrt ljubljene osebe prizadela, da ti je težko, da si se naenkrat zavedla minljivosti tega življenja in se morda celo vprašala, če ima vse skupaj smisel. Morda čutiš, da je z njo umrl del tebe. Vse to je normalno in ne duši svojih občutkov v sebi. Če čutiš, da želiš jokati, jokaj, če si želiš biti sama, bodi, skratka, poslušaj se in si ustrezi.

V tem času pa večkrat podoživi vajine skupne trenutke, kako lepo sta se imeli, kako krasen odnos sta imeli, kako prijetna oseba je bila, koliko dobrega je v svetu naredila. Prav to je tudi smisel našega življenja. Živeti tako, da izkoristimo kar največ svojih talentov za delanje boljšega sveta okoli nas. Prepričana sem, da je bila tudi tvoja babica prav tak človek. In za seboj je pustila gotovo jasno in neizbrisno sled, samo njeno, njen kamenček v mozaiku tega sveta. Oglej si ta kamenček in naj te navdihuje pri ugotavljanju svojih talentov, svojega prispevka. Sedaj je tvoja babica izpolnila svoje zemeljske cilje in za vedno zaspala. Ne boj se, samo fizično ni več ob tebi. V resnici pa vsak trenutek gleda nate in te spremlja na tvoji poti - je tvoj angel varuh, ki ti bo rad dal nasvet, kadar ga boš potrebovala, te opogumil pri neki odločitvi, se s teboj veselil in ti pomagal nositi breme skrbi in bolečine. Zaupaj, da je resnično
tako in s temi novimi očmi glej na vajino prekinitev konkretnega odnosa.

Ko boš začutila njeno navzočnost v tvojem življenju, boš začutila dosti večji smisel v vsaki stvari ter se znova veselila vsakega trenutka tega življenja. Želim ti, da bi ti to čim prej uspelo,

Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3017-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti