Andreja Jereb | nedelja, 18 februar 2007

Smer, ki jo je za svoj študij izbrala bodoča brucka, je na voljo tako v Ljubljani kot v Mariboru. Kako pa je s pogoji? So na obeh fakultetah enaki?

 

Zdravo!

Razmišljam o dvopredmetnem študiju pedagogika in geografija. Odločam se med PEF v MB ali na FF v LJ. Zanimajo me so razlike med samim študijem na obeh fakultetah. So razlike pri vpisu, nazivu strokovne izobrazbe ali možnostih zaposlitve?

Hvala, lep pozdrav!

M.


Pozdravljena!

Kmalu dobrodošla med bruci! Vprašanje, ki ga zastavljaš, je precej težko, pravzaprav ga nihče ne more odgovoriti tako, kot pričakuješ. Na fakultetah namreč ni točno določenega kurikula nekega študija, tako kot je to do vključno srednješolske stopnje. Zato se tudi ne da primerjati dveh, čeprav enakih programov po nazivu med seboj. Programe same zastavijo in izvajajo različni profesorji in prav toliko so si med seboj različni. Eni profesorji so bolj teoretiki, drugi bolj praktiki, eni od študentov zahtevajo več samostojnega dela (npr. seminarji itd.), drugi celo narekujejo snov, eni nenehno v svoj predmet vnašajo zadnje novosti, drugi poučujejo klasična znanja svojega predmeta ... Skratka, ne znam ti odgovoriti na vprašanje glede kvalitete študija.

Razlik pri vpisu ni, v obeh primerih gre za dvopredmetni študij, tudi strokovni nazivi po dokončanem študiju so enaki, prav tako možnosti zaposlitve.

Predlagam ti, da po netu najdeš predmete obeh smeri na obeh univerzah in če se le da še koga, ki je te smeri študiral. Ti bodo tvoji najboljši sogovorniki za iskanje tvojega ključnega odgovora - na katero univerzo naj se vpišeš.

Vse dobro ti želim,

Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4737-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti