Andreja Jereb | petek, 09 februar 2007

Janja je pred časom razdrla zvezo s svojim fantom. Kljub temu, da je vmes začela novo zvezo, prejšnje ne more pozabiti. Spomin na nekdanjega fanta je zanjo posebej boleč od trenutka, ko si je ta fant našel novo dekle. Nastala situacija jo zelo boli, zaveda se, da 'sedenje na dveh stolčkih' ni fer od nje, a ne ve, kaj naj stori, da bo ta čustva premagala.

Pozdravljeni!

... Težko je začeti opisovati mojo težavo, ki je na žalost posledica lastnih odločitev in
lastne presoje ...

Pred enim letom sem storila nekaj, za kar mi je sedaj zelo žal ... Imela sem lepo, a utesnjeno, dve leti in pol trajajočo zvezo. Naredila sem ji konec, ker sem bila nezadovoljna, ker mi je drugi fant postal všeč, a kljub temu svojega fanta nikoli nisem dejansko zapustila. Še vedno sva se veliko družila, klicala in si pisala, kljub temu da sem jaz začela novo zvezo. Pred dobrim mesecem pa je začel moj bivši fant hoditi z drugo punco in od takrat dalje zanj ne obstajam več. Ko sem mu rekla, zakaj, je rekel, da je bil že skrajni čas, da me "odjebe" - to
so bile njegove besede. Sedaj že dober mesec ne morem spati, sanjam o njem, o njej, kako ji vse daje, kar je dajal meni. Ob tem je najhuje, da imam fanta in vem, da zaradi moje negotovosti trpi zraven mene. Jočem za prejšnjim fantom, čeprav sem se sama pred letom dni odločila, da želim biti z drugim ... sedaj pa mi je žal. Pogrešam ga, želim ga poklicati vsak dan, mu pisati, hrepenim po njem. Spominjam se izključno lepih stvari, čeprav vem, da so bile tudi slabe, saj ga drugače ne bi pustila. Ne morem se koncentrirat, padam v vedno globljo žalost, ne vidim več smisla, včasih se moram prisiliti, da zjutraj vstanem iz postelje. Ko ju
vidim skupaj, me zvija v trebuhu, njemu že tudi ni problem, da se z njo poljublja tudi pol metra vstran od mene. Zelo me boli. Ne vem, kaj čutim do njega, ne vem kaj čutim do svojega sedanjega fanta, ki me ima zelo rad in vem, da to ni fer od mene.

Kaj naj naredim? Vem, da ima vso pravico biti z drugo, tako kot sem jaz z drugim, a tega nočem! Mogoče pa sem ves čas mislila, da bova za vedno skupaj? Platonska ljubezen? Ne vem več, kaj naj naredim. Prosim, pomagajte mi. Lep pozdrav!

Janja

 

Pozdravljena, Janja!

Hvala ti za tvoje pismo in verjamem ti, da ti je zelo težko ob izgubi fanta, ki ti je v preteklosti veliko pomenil. A to, kar se je zgodilo med vama sedaj, bi ti jaz svetovala takoj ko si se
sama odločila za prekinitev vajinega razmerja. Ne moreš, ne smeš in ni fer sedeti na dveh stolčkih hkrati, sicer si ti nefer do svojega sedanjega fanta. Ker on tega ni želel, je sedaj, ko ima svoje dekle vajin odnos prekinil. Edino prav.

Glej, sama si precenila, da vajin odnos nima prihodnosti in odločila si se za fanta, s katerim si se takrat bolj videla skupaj. Z vsemi močmi se trudi čim bolj graditi to vajino zvezo, jo negovati, ji vsak dan dodajati kamenček več, da se boste bolje razumela in razmislila ali se vidita tudi v doživljenjski zvezi.

Skratka, popolnoma se posveti svoji sedanji zvezi, svojemu bivšemu fantu pa zaželi veliko lepih trenutkov v novem odnosu. Ne oziraj se nazaj ali naprej, živi sedanji trenutek!
Mislim, da imaš ogromno dela v sedanjem odnosu ter seveda s tem, da sebi prideš na jasno, kaj si pravzaprav želiš.

Lep dan,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 8142-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti