Vida Dimnik | petek, 26 januar 2007

Prva zanositev se je končala s čiščenjem maternice, trud za ponovno zanositev pa je že nekaj mesecev neuspešen. Kje iskati vzroke za to težavo in kako ukrepati?

Pozdravljena, ga. Vida!

S fantom sva načrtovala nosečnost. Januarja 2006 sem nehala jemati tabletke, nehala kaditi in jedla fitoval en mesec. Do maja 2006 sva imela zaščitene spolne odnose, nato pa ne več. Takrat sem zanosila. Imela naj bi dvojčka, vendar se ploda nista obdržala in sem julija šla na
čiščenje maternice. Po nasvetu ginekologinje naj bi 3 mesece počakala z zanositvijo. Tako sva do oktobra imela spet zaščitene spolne odnose.

Sedaj pa ne morem zanositi. Prvi mesec (november) mi je menstruacija zamujala 8 dni, nato pa sem jo dobila in je bila zelo boleča (slabost, ...), decembra in januarja pa je zamujala en dan oz. dva ...

Ne vem, kaj naj naredim; ali naj grem h ginekologinji ali naj še kakšen mesec počakam? Kaj vi mislite, da je vzrok tega (septembra so mi vzeli bris in je bilo vse O.K.)? Fant je star 35 let. Ali je mogoče vzrok v njegovi v starosti?

Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem!

Bones


Prvič sta zanosila relativno hitro, vendar se nosečnost žal ni ohranila. Od novembra dalje spet poskušata, vendar si zaskrbljena, ker vama takoj ne uspe.

Moram reči, da je skrb zaenkrat odveč, ker je to še prekratek čas. Svetujem tudi, da si vzameta dovolj časa, ker pač redko uspe že kar v prvih poskusih. Dovolj je, da skrbneje prisluhneš biološkemu ritmu in se naučiš zaznavati plodna obdobja ciklusa. Starost fanta nima z vsem tem nič opraviti. 35 let star moški je praviloma zdrav in še mlad moški.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5354-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti