Andreja Jereb | četrtek, 04 januar 2007

N. se ob dejstvu, da jo je partner prevaral, srečuje z veliko bolečino ter mnogimi strahovi in dvomi. Obstaja recept, kako tak dogodek preboleti?

S partnerjem sva skupaj že 4 leta in imava hčerko, staro 2 leti in pol. Ker je dosti na službenih potovanjih, me je pred kratkim prevaral s sodelavko. Pravi, da mu je žal in da bi rad poskusil znova, vendar si tega, kar mi je storil, nekako ne morem izbiti iz glave in me bolečina dnevno ubija. Ne bi ga rada izgubila, a se bojim, da mu bo počasi dovolj mojega vsakodnevnega sumničenja in zalezovanja in me je kljub temu, da pravi, da me ima rad in da ne bi rad izgubil družine, strah, da bo odšel.

Kako se naj znebim strahov in dvomov in skušam preboleti??? N.


Pozdravljena, N.!

Zelo trpko izkušnjo si preživela in kar je še huje, zelo negotova si tudi glede prihodnosti. Zares hudo boli, če te prevara tisti, ki ti je obljubil svojo zvestobo s poročno obljubo, ki ti večkrat ponavlja, da te ima rad in s katerim te veže novo bitje, ki ga potrebuje vedno bolj in si želi z njim preživeti čim več časa.

Ni noben izgovor za njegovo zavestno odločitev, da se preda svojim strastem, ker je pač pogosto službeno na poti. Vedno gre za ODLOČITEV. Veliko sicer pomeni, če ti je sam priznal svoj prestopek in se je pripravljen temu v prihodnje zares odreči.

Ne, na noben način ga ne moreš kontrolirati, sicer bi lahko bila ves dan samo z njim. Tudi nobenega smisla to nima, saj je mora preprosto sam odločiti za vaju s hčerko ali za katero drugo žensko. Predlagam vama, da si enkrat vzameta dovolj časa, dasta hči v nekaj urno varstvo in se pogovorita. Iskreno z obeh strani. V zakonski skupnosti morata nenehno rasti tudi vidva kot par. Če je vajina zveza trdna, jo negujeta, si vzameta dovolj časa za
sprotno reševanje konfliktov ter gradnjo boljšega odnosa, noben od partnerjev ne čuti niti potrebe po neki tretji osebi. Služba ne sme biti izgovor za zanemarjanje časa, ki je potreben za sozakonca in otroke. Če je temu tako, zakonci, ki jim družina pomeni največ, raje zamenjajo službo, kot da bi ogrozili srečo v družini. Gre preprosto za odločitev para (sedaj nisva več samo posameznika), katera je njihova najvišja vrednota. Če je družina, bodo tej prilagodili svojo službo, druge obveznosti, odnose s starši, kolegi, konjičke itd. Če je služba, je seveda vse ostalo v drugem planu. Plača, se pravi redna finančna sredstva niso izgovor za zanemarjanje družine. So potrebna, vendar se jih da pridobiti na različnih delovnih mestih. In že pri odločanju za neko delovno mesto je zelo pomembno, kako bo vplivalo na družinsko in zakonsko življenje.

Predlagam vama torej iskren pogovor. Mislim, da ni recepta, da se znebiš svojih strahov, dvomov in da znova vzpostaviš zaupanje v moža. Želim vama vse najlepše v novem letu, predvsem pa več časa za vaju in vajino družino.

Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4372-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti