Vida Dimnik | ponedeljek, 18 december 2006

Nezaščiten spolni odnos, poseganje po postkoitalni kontracepciji, bruhanje, boleče oprsje … Je to zaporedje znak bližajoče se menstruacije ali naznanja nosečnost?

Pozdravljeni!

S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos teden dni po končani  menstruaciji. Čez 60 ur sem vzela 3 tabletke Diane 35 in čez 12 ur še tri, po petih urah po zaužitju zadnjih treh tabletk pa sem bruhala. Od dogodka sta minila dva tedna, mene pa rahlo boli oprsje in beli tok je malce močnejši. So to le znaki bližajoče se menstruacije, ki je sicer neredna, ali bi to lahko bili znaki nosečnosti? Kdaj sploh nastopijo tisti prvi znaki nosečnosti? Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Lp, Manja

 

Manja: Če si bruhala 5 ur po zadnji dozi postkoitalne kontracepcije, je bilo to zaradi visoke doze zaužitih hormonov (stranski učinek). V teh urah pa se je zdravilo zanesljivo vsrkalo (absorbiralo) v telo in zato doseglo svoj namen. Tudi boleče dojke, ali pa občutek "napihnjenosti" in pojačan vaginalni izcedek so stranski učinki. Potrpeti boš morala do menstruacije, ki bo nastopila najkasneje v štirih  tednih. Če menstruacije v tem času ne
bi bilo, potem le opravi nosečnostni Clear Blue test.
Nasploh pa postkoitalna kontracepcija ni zdrava, zato raje razmisli o drugih načinih in se o tem čim prej pogovori v svojem dispanzerju za žene.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Komentarji 

 
#1 Maja 2013-10-01 15:37 Pozdravljeni!
S fantom sem imela zaščiten spolni odnos, v sredini septembra, menstruacijo pa sm imela pred tem in sicer od 2 septembra dalje. Sedaj smo 1 oktobra in menstruacija še ni nastopila(prsi me rahlo bolijo), me že malo skrbi da kondom ni slučajno počil, ter da sem noseča? (stara sem 17 let)
Upam da so moje skrbi odveč, prosim da mi čimprej odgovorite saj potrebujem vaš nasvet.
Hvala!
Lp,Maja
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 9033-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti