Andreja Jereb | sobota, 16 december 2006

Bodoča mamica otroka pričakuje z velikim veseljem, pa čeprav je nosečnost prišla nenačrtovano. Njeno veselje pa greni obnašanje fanta, ki pravi, da na vlogo očeta nikakor ni pripravljen. Kako mu pomagati vzljubiti prihajajoče bitje?

Pozdravljeni!

Stara sem 21 let in imam fanta, s katerim hodiva eno leto. Zgodila se nama je "nesreča" :) in posledica te nesreče je malo bitje, ki raste pod mojim srčkom. No, problem je v tem, da fant noče sprejeti tega otroka, pravi, da ni pripravljen. Pravi, da z menoj ni navezal tiste povezave, ki je potrebna za to, da imava otroka. Pravi, da me ima še vedno rad in da bi rad ostal ob meni, ampak brez otroka. Splav seveda ne pride v poštev. Starši mi govorijo, da je to le začetni šok, da so vsi moški enaki. Kako naj razumem, da nima tega otroka tako rad kot jaz? Kako naj razumem, da ga noče, da je razočaran nad sabo, ker je naredil napako in naredil otroka z mano? Kje naj dobim moč, da bom v primeru, da mi obrne hrbet, tega otroka
vzgajala sama? Kako naj mu pomagam, da bo tega otroka sprejel (če se da)? Hvala za odgovor!

Metkica


Pozdravljena, Metkica!

Vse najboljše ob tvojem (čeprav nepričakovanem materinstvu). Veliko poguma je potrebnega, da zmoreš odločitev, da boš majceno bitjece obdržala, ne glede na partnerjevo odločitev.
Ja, lahko gre res za prvi šok in bo kasneje prišel k sebi ter sprejel odgovornost, ki jo je sam sprejel že v trenutku, ko se je s teboj spustil v spolnost. Če se le da, ga shecaj, da gre s teboj na ultrazvok npr. v tretjem mesecu, ko se tako lepo vidi majceno bitje, vidiš bitje srčka, vse njegove ude in se takoj zaljubiš vanj. Marsikaterega moškega je to tako potegnilo, da je potem sprejel svojo novo vlogo, se odločil za poroko, začel urejati lastno gnezdo, se zaposlil itd. Držim pesti za tak srečen konec tudi pri vama. Moraš pa razumeti, da tebe nosečnost 9 mesecev pripravlja na to, da rasteš z otrokom, se nanj pripraviš, moški pa vse to spremlja bolj iz ozadja, saj v njem ni nikakršnih sprememb. Ti pravzaprav že 9 mesecev prej živiš z otrokom, medtem ko je za mnoge moške prvi šok in doživetje otroka, ko ga prvič vidijo po rojstvu.

Če se to ne bo zgodilo in fant vseeno ne bo želel sprejeti odgovornosti očetovstva, se ne boj. Očitno imaš zelo razumevajoče starše, ki razumejo tvoj položaj in so ti gotovo pripravljeni pomagati, če ti fant ne bo želel. Veliko je mam samohranilk, dosti jih lahko srečaš na raznih forumih, se z njimi povežeš in jih prosiš za pomoč. To je zelo učinkovito in ti pride prav, pa tudi v tebi raste večje zaupanje, da pri skrbi za otroka nisi sama. POMOČ VEDNO OBSTAJA, samo moraš imeti pogum zanjo prositi, jo sprejeti.

Metka, srečna sem zate in skupaj s teboj podoživljam svoji dve materinstvi. To je zares blagoslovljen čas, ko se trudi predvsem čim bolj zdravo živeti ter opraviti čim več obveznosti (če študiraš), saj bo potem dosti težje. Če potrebuješ še kakšno konkretno pomoč ali te še kaj skrbi, se kar mirno obrni na forum. Z veseljem ti pomagam,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5024-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti