Vida Dimnik | petek, 01 december 2006

Starša treh zdravih otrok si želita še četrtega, vendar ta želja kljub že leto in pol dolgemu trudu zaenkrat ostaja neuresničena. Kje iskati vzrok za to?

Z možem imava tri otroke, a si želiva vsaj še enega. Že leto in pol se trudiva, a vse zaman. Lahko povem še to, da pri prvi zanositvi nisem imela težav, za drugo sem potrebovala pol leta, za tretjo pa eno leto. Sem bolj drobna, a v nobeni nosečnosti nisem imela nikakršnih težav. Kaj bi lahko bil vzrok, da ne morem ponovno zanositi?

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav!

Ingird


Ga. Ingrid: Rodili ste že 3 otroke. V preteklosti niste imeli težav z  zanositvijo, niti v nosečnostih. To seveda ni zagotovilo, da bo tudi v bodoče tako. V teh letih sta se spremenila vi in vaš mož, pa tudi marsikaj v vašem življenjskem slogu. Gotovo imate mnogo več dela, skrbi za vašo družino, ob vsem tem morda opravljate zahteven poklic, strežete bolnim staršem ali imate kake zdravstvene težave. Z leti se spreminjajo tudi sama rodila - če drugega ne, so ovulacije manj redne in kvaliteta jajčnih celic slabša, zato se ne zanosi tako hitro, pa tudi ne tako uspešno kot pri 20 ali 25 letih. O vsem tem razmislite. Morda potrebujete malo več časa in počitka, umiritev,  kake brezskrbne počitnice in seveda pregled pri ginekologu, če vam zanositev kaj kmalu ne uspe. Predvsem pa ne izgubite upanja, ker ste še dovolj mladi.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3663-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti