Vida Dimnik | petek, 10 november 2006

Bernarda pričakuje drugega otroka, nosečnost pa so ji zagrenili izvidi, ki kažejo, da velikost njenega otroka nekoliko odstopa od običajne. Je to morda posledica kajenja?

Najprej en lep in prisrčen pozdrav. Sem mamica, stara 32 let. Imam hčerko, ki jih šteje pet, sedaj pa sem noseča v drugo in januarja pričakujemo naraščaj. Imam vprašanje, ob katerem bo morda malo čudno da me skrbi šele zdaj, ko ni več kaj za rešiti, razen to, da se sama malce umirim.

V 12. tednu sem opravljala NS. Izvidi so sledeči:
CRL: 57,3 mm
BPD: 21,1 mm
NT: 1,6 mm 
Zanima me, koliko možnosti je, da bi bilo kaj narobe,ker so se mi zdaj, ko sem v 28. tednu nosečnosti, začele pojavljati težave in bila sem že v LJ. Porodnišnici, kjer so mi rekli, da je plod za en teden manjši, kot naj bi bil. Res pa je da sem do zdaj dnevno pokadila cca 4–5 cigaret. Zahvaljujem se vam za odgovor, ker je vse skupaj zame postalo že prava nočna mora. Hvala in srečno vam želim, Bernarda z družino


Draga Bernarda: Vse Vam gre dobro. Izvid nuhalne svetline v 13. tednu dober / v 28. tednu gestacije je otrok imel mere za 27 tednov. To je povsem v redu. Odstopanja v merah 2 tedna navzgor ali navzdol od povprečja je povsem normalno, saj se tudi telesna teža otrok ob rojstvu giblje od 2800g do 4500g, pa jih nimamo za bolne. Upoštevajte variacije v naravi in se veselite vašega drugega otročka.
Pripis: kajenje pa kljub vsemu povsem opustite, saj boste s tem za otroka naredili nekaj dobrega.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 7046-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti