Andreja Jereb | petek, 27 oktober 2006

Dijakinja se želi prepisati na drugo gimnazijo. Na internetu je že iskala zakonodajo o postopku prepisa, pa se ni najbolj znašla, zato prosi za nasvet pedagoginje.

Živjo.

Prvič pišem na ta način, zato niti ne vem, kako naj se tega lotim. Imam rahle probleme s šolo in bi vas le rada vprašala preprosto vprašanje. Sem poskušala že sama najti odgovor, vendar mi nekako ne uspeva, naj ne omenjam, da se mi zdi slovenska zakonodaja, ta, ki sem jo par minut nazaj prebirala na internetu, zelo zmedena zadeva. In sicer me zanima, kako poteka prepis iz ene gimnazije na drugo ter če je to lahko ali zelo težko izvedljivo.

Hvala, ker ste si vzeli čas zame in prebrali ta mejl ter upam, da v kratkem dobim odgovor na svoje vprašanje.

Sss


Pozdravljena!
Lepo, da si se opogumila in se oglasila. No vidiš, da včasih dobiš hiter odgovor in ostaneš popolnoma anonimna, če vprašaš na takšnem forumu.
Kar se prepisa tiče: najprej je treba videti, kakšen je tvoj razlog za prepis. Če ni prav zelo tehten, npr. da se ne razumete s sošolci, katerim od profesorjev in podobno, se išče rešitev znotraj tvoje gimnazije. Če je razlog bolj tehten, se razmišlja o prepisu na drugo šolo. Seveda je to toliko lažje, če si višji letnik in si bila uspešna v preteklih letih šolanja na gimnaziji. Najprej se pokliče svetovalno službo na tisti šoli, kamor se želiš vpisati in vprašaš, če je kakšno prosto mesto v programu, ki te zanima (pazi na jezike!). Če je prostor, greš v svetovalno službo na svoji gimnaziji, prosiš za izpisnico, dati ti morajo še dokumente, ki so jih o tebi zadržali pri vpisu (če imajo npr. original od ekstercev, zaključna spričevala, izpisek iz rojstne matične knjige itd.), greš v tajništvo potrditi, neseš na drugo šolo, kjer te vpišejo in naslednji dan greš že lahko k pouku na drugo šolo. Upam, da sem bila dovolj konkretna. Vse najboljše pri tvojem šolanju ti želim, Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4722-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti