Vida Dimnik | sobota, 21 oktober 2006

41-letna nosečnica ima tri zdrave otroke, zdaj pa jo spravlja v obup precejšnja verjetnost Downovega sindroma. Kako naprej, da bo nosečnost čim bolj mirna?

Imam tri zdrave otroke (9, 7 in 5 let), sem v 12. tednu nosečnosti. Pri pregledu so mi ugotovili povišano nuhalno svetlino. Prosim, če mi svetujete, kako naprej in ali rezultat nakazuje resnost stanja. Sem zelo obupana in zaskrbljena. Prosim za hiter odgovor. Hvala.


Imate 3 zdrave otroke, sedaj pa so vas prestrašili z rezultatom nuhalne svetline. Moram vas potolažiti, da svetlina 2,2 mm ne pomeni nič slabega. Verjetnost Down-a 1:77 ni na račun povečane svetline, pač pa na račun vaše starosti 41 let, ki vam poveča verjetnost. Niste edina, ki je po merjenju nuhalne svetline bolj vznemirjena kot pred preiskavo. Želim vam, da se
pomirite, saj niste "krivi", da ste stari 41 let. Presodite pa, ali ne bi bilo dobro, da opravite amniocentezo v 16. tednu nosečnosti, ker bi vam dobri izvidi pomagali, da bi mirneje pričakali rojstvo četrtega otroka.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3272-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti