Vida Dimnik | sobota, 21 oktober 2006

Bulo na desni spodnji strani trebuha, ki nastane ob naporih, vzbuja sum na kilo. Bi lahko zaradi nje prišlo do težav v nosečnosti?

Lepo pozdravljeni.

Stara sem 22 let in že razmišljam o družini. Imam pa eno težavo. Že pred leti sem opazila v predelu dimelj (na desni spodnji strani trebuha) bulo, ki nastane ob naporih (npr. tek), kadar se najem, kadar precej kašljam ... Sama sem takrat posumila na kilo, zato sem odšla k zdravniku, ki me je poslal k nekemu kirurgu. Ta bule ni otipal (ker jaz takrat nisem bila aktivna in se bula ni pojavila). Rekel pa je, da gre morda za začetno fazo kile. Ker sem telesno precej aktivna, se mi to vedno večkrat pojavlja. Včasih me tudi boli. Zanima me, ali bi lahko v nosečnosti prišlo do kakšnih večjih težav (saj je takrat trebuh večji in s tem tudi sile, ki pritiskajo na trebušno steno). Ali bi bilo to nujno potrebno prej odpraviti?

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Marija


Draga Marija, strinjam se s teboj: najverjetneje gre za manjšo dimeljsko kilo, ki je najizrazitejša ob hujših telesnih naporih, bolj vidna stoje, medtem ko leže lahko povsem izgine. Tudi če je najina predpostavka pravilna, se ni treba nosečnosti prav nič bati, saj pogosto v nosečnosti težave povsem izginejo, ker rastoča maternica dvigne črevesne vijuge in jih tako odmakne od trebušne stene. Zato kar veselo še naprej razmišljaj o družini.

Vida Dimnik

 

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 bulas de remédios 2015-09-10 01:41 Apoio tudo quue está colocado nesse post. Muito bom
esse seu artigo, meus parabéns à você.
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5437-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti