Vida Dimnik | petek, 06 oktober 2006

Krissy želi začeti z uporabo kontracepcijskih tabletk, vendar je slišala, da naj bi prvič obiskala ginekologinjo šele po 20. letu starosti. Lahko gre k njej po recept, čeprav še ni dopolnila 20 let? – Dodaja tudi vprašanje o vzroku za dvodnevno blago krvavitev v sredini ciklusa.

Pozdravljeni!

Stara sem 19 let in že 3 leta hodim s fantom. Imela sva že nekaj spolnih odnosov s kondomi, vendar sem se zdaj odločila za kontracepcijske tabletke. Pri ginekologinji še nisem bila, zato bi bilo to zame prvič. Zanima me, ali moram tabletke kaj plačati in če je res, da grem lahko h ginekologinji komaj po 20. letu starosti?

Pa še eno vprašanje imam: okrog 10.-12. dneva menstrualnega ciklusa se mi pojavlja krvavitev, ki traja 2 dni. Je mogoče kaj narobe? Drugače imam redne menstruacije na 28-30dni.

Najlepša hvala za odgovor.

Krissy


Res začenjamo z ginekološkimi pregledi šele z dopolnjenim 20. letom starosti, seveda, če se dekle čuti zdravo in nima nobenih težav. Če si se odločila za kontracepcijske tablete, se le odpravi v dispanzer za žene. Tam ti bodo zastavili nekaj vprašanj glede tvojega zdravja, morebitne rabe drugih zdravil in izklučili event. kontraindikacije za rabo hormonov, ter te
naučili, kako jih uporabljaš. Recept boš lahko dobila, ne da bi bila predhodno pregledana, pa tudi plačevati ti zdravil ne bo potrebno, razen če boš izbrala zdravilo z negativne liste.

Krvavkasti izcedki 10. do 11. dan ciklusa najverjetneje pomenijo ovulacijsko krvavitev, ki bo z rabo kontracepcijskih tablet izzvenela.

Vida Dimnik

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3500-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti