Vida Dimnik | četrtek, 21 september 2006

Janika ima sindrom policističnih jajčnikov. Ginekologinja ji je za zmanjšanje težav predpisala Diane35, vendar se ji zdi, da ima od začetka jemanja zdravila težave z depresivnostjo. Je to dvoje res kako povezano?

Zdravo!

Moja težava je sindrom policističnih jajčnikov. Za zmanjšanje poraščenosti mi je ginekologinja predpisala Diane35, vendar imam nekako od začetka njihovega jemanja težave z depresivnostjo. Pomaga pa mi to zdravilo pri odpravljanju prekomerne poraščenosti in zdaj res ne vem, kaj naj storim. Depresija je včasih kar huda, bojim se pa, da bo še slabše, če tablete preneham jemati, pa bom čez čas opazila povečano poraščenost, ki je glede na moj trenutni družbeni položaj zelo moteča. Seveda imam težave tudi s telesno težo, kljub temu, da sem precej kil že odpravila, jih je še vedno vsaj 15 preveč!

Prosim Vas za odgovor.

Janika


Zaradi povečane poraščenosti in telesne teže si iskala pomoč pri ginekologu, ki je kot vzrok za težave našel policistične jajčnike. Začela si že s hujšanjem, vendar te glede tega čaka še precej naporov, saj s tem ne smeš nikoli prenehati.
Trenutno pa te najbolj pestijo stranski učinki Diane35 – depresivnost, čeprav opažaš tudi ugoden učinek zdravila na poraščenost kože. Depresija je morda res lahko izrazitejša zaradi rabe kontracepcijskih tablet, ni pa nujno, da so vzrok zanjo le tablete. Mnoge žene so depresivne, čeprav kontracepcije niso nikoli uporabljale.
Predlagam, da Diane 35 zamenjaš za Yarino, ki bo manj vplivala na tvoje razpoloženje in težo, bo pa učinkovita tudi za kožo. Če z depresijo kljub temu ne bo bolje, pa bi bilo priporočljivo najti strokovno pomoč pri psihiatru, saj je depresija lahko zelo resna stvar in jo je treba resno jemati.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5169-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti