Vida Dimnik | četrtek, 21 september 2006

Danijela je opravila nosečnosti test, pri čemer se je druga črtica pokazala komaj vidna oz. vidna zgolj ob pogledu proti svetlobi. Je mogoče, da je noseča?

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let. Pred tremi tedni sem imela nezaščitene spolne odnose in čez 5 dni se je pojavila krvavitev, ki je bila podobna menstruaciji, vendar 10 dni prezgodaj. Pred 4 dnevi sem opravila test nosečnosti BC (popoldne), na kateremu se je druga črtica pokazala komaj vidna (videla sem jo, ko sem gledala proti svetlobi). Čutim pa rahlo špikanje v spodnjem delu trebuha. Prejšnji mesec pa sem se zdravila zaradi CIN III. Ali je mogoče, da sem noseča?

Danijela


Nosečnostni test delamo šele ob izostanku menstruacije. Mislim, da si s testom preveč hitela – razumem, saj se bojiš nenačrtovane nosečnosti.

Krvavitev, ki je nastopila nekaj dni po občevanju je verjetneje posledica posega na materničnem vratu, saj je možno, da je ob spolnem odnosu prišlo do manjše poškodbe operativne rane na porciji, kar pa običajno ni nevarno in se hitro celi.

Počakaj torej na pravo menstruacijo, če je ne bo, takrat nosečnostni test ponovi. Svetujem, da se z ginekologinjo dogovoriš glede kontracepcije.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 6005-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti