Vida Dimnik | četrtek, 07 september 2006

Izcedki v 6. tednu nosečnosti. Sum dvoroge maternice. V 8. tednu nosečnosti spontani splav in čiščenje maternice. Čez teden dni iz nepojasnjenega razloga ponovno čiščenje. In velika želja, da bi vendarle donosila. Tako bi lahko na kratko opisali Sarino zgodbo.

Pozdravljeni.

Pred dvema mesecema sem imela slav z odmrlim plodom. Bila sem v osmem tednu nosečnosti, ko je moj ginekolog ugotovil odmrli plod. Res je, da sem kakšna dva tedna prej imela izcedke in jemala dabrson. V nosečnosti so mi ugotovili sum dvoroge maternice, ter pa preveliko količine beta hcg. Imela sem prvo čiščenje v osmem tednu, nato so ugotovili, da je še en plod, čeprav mi tega niso potrdili in me čez en teden še enkrat čistili. Moj ginekolog mi je dejal, da lahko čez mesec dva ponovno poiskusiva in to sva tudi storila. Ni me bilo strah, da ne bom mogla ponovno zanositi, me pa je strah, zakaj mi menstruacija sicer zamuja par dni, naredila sem test in je bil negativen, menstruacijo pa imam zelo redno, nasploh nimam problemov do zdaj, ko me boli tako kot bi bila ponovno noseča (imam podobne bolečine, le da so te zdaj bolj hude). Nisem bila še na pregledu, ker mi je moj ginekolog dejal, da naj še malo počakam, dokler mi test na pokaže da sem noseča, pa da sem se verjetno samo prehladila. Jaz pa se bojim, da ne bo spet kaj narobe, že takrat bi po mojem mnenju lahko marsikaj preprečili, pa še sedaj ne vejo, kaj naj bi bilo narobe.

Moram vam še povedati, da delam v službi veliko v hladilnici in nosim težke škatle. Kako naj preprečim, da ne bo spet kaj narobe, saj se moj ginekolog čisto nič ne zavzame? Boli me, ker sem zanj le številka in so za njega splavi čisto normalen pojav. Prosim, svetujte mi, ker ne želim iti ponovno skozi vse to.

Sara


Draga Sara: V 8. tednu nosečnosti so opravili t.i. evakuacijo maternice, ker plod ni bil več živ. Pri sebi si opazila le blago vaginalno krvavitev, ki pa je tudi hormonska zdravila ne morejo preprečiti. Po enem tednu si morala iz nepojasnjenega razloga ponovno na "čiščenje".
Ob vsem tem si zastavljam nekaj vprašanj:
* zakaj niso vedeli za 2 plodova že pred posegom?
* zakaj po spontanem splavu ponovno ne preverijo, ali res imaš dvorogo maternico? Diagnoza bo zdaj, ko nisi noseča, mnogo zanesljivejša kot pa v nosečnosti. To je pomembno za izid naslednje nosečnosti!
* vemo, da po vsakem posegu na rodilih lahko hitro pride do vnetja.
Bolečina, ki jo opisuješ, morda ni tako nedolžna, zato si zaslužiš takojšnji kontrolni pregled, ne da bi čakala na ponovno zanositev!

Upam, da boš našla hitro pot do svojega zdravnika in da bosta našla način za boljšo komunikacijo. Potreben bo posluh in le malce potrpljenja z obeh strani.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 10370-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti