Vida Dimnik | sreda, 30 avgust 2006

Dekle med spolnim odnosom pogosti čuti pekočo bolečino, ki jo spominja na tisto, ki se je javljala v času, ko je imela težave z mehurjem. Je to dvoje kako povezano?

Ojla!

Imam nekaj problemov, na katere sem iskala odgovor na internetu, a ga na žalost nisem uspela najti. Skoraj eno leto mineva od mojega prvega spolnega odnosa. Pred 2 letoma so se začele težave z mehurjem. Ko sem se zjutraj zbudila, me je močno peklo in morala sem večkrat na vodo. Zdravnik mi je predpisal tablete in težave se nekako ne pojavljajo več. A vseeno, ko imam spolni odnos včasih čutim skoraj isto pekočo bolečino in kmalu moram na wc. To se dogaja skoraj vedno. Je možno, da so težave z mehurjem in bolečina pri spolnem odnosu povezane? Kontracepcijske tablete jemljem od februarja letos. Enkrat mi je prijateljica omenila, da odkar jih jemlje, tudi njo nekaj boli med spolnim odnosom. Je možno, da so tablete krive (čeprav se mi zdi to dokaj nesmiselno)? Bi morala obiskati ginekologa, da me ponovno pregleda? Pa še to: ne menjavam spolnih partnerjev, spolne odnose sem imela le z enim fantomi. Hvala za odgovor!

hermit

 

Pri spolnih odnosih skoraj redno občutiš pekočo bolečino. S fantom sta si zvesta, tako da je možnost spolno prenosljive bolezni zelo majhna. Kontracepcijske tablete res lahko nekoliko zmanjšajo vlažnost vagine, običajno pa ne toliko, da bi to bil vzrok koitalne bolečine.
Opisana bolečina je tako še najverjetneje povzročena mehanično ali pa je posledica vnovične bolezni sečil. Če že dalj časa nisi kontrolirala urina bi bilo prav, da to opraviš.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 7031-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti