Andreja Jereb | sreda, 23 avgust 2006

J. N. sprašuje, kaj se zgodi v primeru, ko dijak tudi v jesenskem roku ne opravi mature – obstaja morda 3. rok? In kako je v takih primerih s statusom dijaka?

Pozdravljeni!

Zanima me, če moraš v primeru, da si na jesenskem roku mature pri enem predmetu ocenjen negativno, za opravljanje izpita čakati na naslednje leto ali obstaja tudi 3. rok opravljanja splošne mature? Zanima me tudi, če ti v primeru, da mature ne narediš in jo opravljaš naslednje leto, ostane status dijaka.

J. N.


Pozdravljen, J.N.!

Če si v drugem roku mature (jesenskem) neuspešen, imaš naslednjo možnost za opravljanje mature v prihodnjem šolskem letu, v spomladanskem roku. Paziti moraš na pravočasno prijavo na matični šoli (v tajništvu ali na oddelku za izobraževanje odraslih, če ga na šoli imate), sicer pa imaš enake pogoje kot tvoji leto mlajši vrstniki. Kar se statusa dijaka tiče, piše v 22. členu Zakona o gimnazijah, da status dijaka preneha dijaku zaključnega letnika 30
dni po izteku šolskega leta, se pravi do konca septembra. Prihodnje šolsko leto torej opravljaš maturo brez dijaškega statusa. Za podroben potek, pripravo ter prijavne roke za maturo pa se pozanimaj pri šolski svetovalni službi.

Vse dobro ti želim,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 mp4 hardcore watch 2015-03-22 08:43 I really like your blog.. very nice colors & theme.
Did you design this website yourself or did you hire
someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to construct my own blog and would like to
know where u got this from. thanks a lot
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4437-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti